Sanat dünyasını yasa boğan haber! Ünlü sanatçı hayatını kaybetti İbrahim tatlıses...

Erbil (Rûdaw) - Erbilli sevilen sanatçı Muhammed Ahmed Erbilli 89 yaşında hayata veda etti. Erbilli, Türkmence, Kürtçe ve Arapça şarkıları ile bir dönemin en ünlü sanatçılarından biriydi. Rûdaw’a konuşan Erbilli’nin damadı Semir Sabhir, 89 yaşındaki sanatçının bugün sabah 09:00’da Erbil’deki bir hastanede hayata veda ettiğini söyledi.

Erbil (Rûdaw) - Erbilli sevilen sanatçı Muhammed Ahmed Erbilli 89 yaşında hayata veda etti. Erbilli, Türkmence, Kürtçe ve Arapça şarkıları ile bir dönemin en ünlü sanatçılarından biriydi.

Rûdaw’a konuşan Erbilli’nin damadı Semir Sabhir, 89 yaşındaki sanatçının bugün sabah 09:00’da Erbil’deki bir hastanede hayata veda ettiğini söyledi.

Muhemmed Ahmed Erbilli, uzun süredir böbrek yetmezliği nedeniyle hastanede tedavi görüyordu. Doktorlar sanatçıya böbrek nakli yapılmasına karar vermişti.

Erbilli’nin vefatı nedeniyle bir Erbil Valisi Omid Xoşnav, “Kürdistan ve Erbil büyük bri sanat yıldızını kaybetti” dedi.

Muhammed Ahmed Erbilli

1933 yılında Erbil’de dünyaya gelen Muhammed Ahmed Erbilli, küçük yaşlarda şarkı söylemeye başladı.

1959'da Bağdat Radyosu'nda seslendirdiği “Men Erbil’den çığtım” adlı Türkmence şarkısıyla tanınmaya başlayan sanatçı Sanatçı 1970’li yıllarda Türkmence, Kürtçe ve Arapça söylediği şarkılarla Irak’ın ünlü müzisyenlerinden biri haline geldi.

Erbilli, İbrahim Tatlıses, Mahmut Tuncer, Nuri Sesigüzel, Abdurrahman Kızılay gibi şarkıcıların seslendirdiği bir çok şarkının sahibi olarak biliniyor.

Yine, Mayada Hennawy ve George Wassouf gibi sanatçılar da Erbilli’nin bestelerini seslendirdi.

Sanatçı, Türkçeye çevrilen "Yallah Şoför" de dahil, 12 şarkıyı İbrahim Tatlıses'e verdiğini anlatmıştı.

Sanatçının Kürtçe’nin Sorani lehçesinde söylediği en meşhur şarkısı “Kijekey Kafroş”u daha sonra Türkmence’ye “Samancı Kız” olarak çevirdi.