Öğrenciler müjde! İŞKUR’dan 2500 ila 7500 TL arasında ödeme fırsatı geliyor! Başvuranlar anında alacak…

Milyonlarca üniversite öğrencisinin rahat etmesi konusunda etkili olacak gelişmeler İŞKUR aracılığı ile gelmeye devam ediyor.

Milyonlarca üniversite öğrencisinin rahat etmesi konusunda etkili olacak gelişmeler İŞKUR aracılığı ile gelmeye devam ediyor.

Aile çalışma ve sosyal hizmetler bakanı Zehra Zümrüt Selçuk bu zorlu günlerde öğrencilerin hesaplarına 2 bin 500 ila 7 bin 500 TL arasında ödemelerin yatırılacak olduğunun açıklamasını yaptı. Başlayan başvuru süreçleri 14 Nisan tarihine kadar hız kesmeden devam edecek. İŞKUR üzerinden online bir şekilde yapılacak olan başvurular için tüm detaylar açıklandı.

Üniversite öğrencisi olarak yer alan vatandaşlar için destekler gelmeye devam ediyor. Aile çalışma ve sosyal hizmetler bakanlığı aracılığı ile bu zorlu günlerde öğrenciler için yeni destekler geleceğine dair açıklamalar yapıldı. Son dakika açıklamalarına bakılacak olduğu zaman 2 bin 500 ila 7 bin 500 TL arasında ödemelerin geleceğinin, başvuruların 14 Nisan tarihine kadar hız kesmeden devam edeceği açıklandı.

Başvurular başladı…

Aile çalışma ve sosyal hizmetler bakanı Zehra Zümrüt Selçuk aracılığı ile yeni başlamış olan akademik çalışma programı ile beraber lisans, yüksek lisans ve doktora programı olarak yer alan öğrenciler için akademik çalışmaların desteklerinin müjdesi verildi. Amaçlar genel olarak öğrencilerin çalışma hayatı ve istihdam alanlarında akademik çalışmaların daha çok hız kazanmasını sağlamaktan yana oluyor. Bu anlarda yaptığı açıklama sırasında; gençlerin daha çok istihdam konusunda fikirlerini önemsemeye devam ediyoruz sözleri ile dile getirdi. Herhangi bir bölüm sınırlaması olmadan başvurular yapılacak.

Başvuru yapmak için öğrencilerin diledikleri an buraya tıklaması ve formu doldurarak başvurularını yerine getirmesi yeterli olacak.

Lisans öğrencilerinde aranan şartlar…

Lisans öğrencileri arasında aranan şartlar belli oldu. Bu şartlar;

  1. Yüksek öğretim hayatına kayıtlı olarak devam eden öğrenciler
  2. Ortama 3,30 ya da 83,66 ya da daha üzeri olmak
  3. Başvuru tarihinden daha önceki 5 yıl süreç içerisinde alınmış olması şartı ile berber YÖK tarafından kabul edilebilecek merkezî yabancı dil sınavları ile beraber eşdeğerliği uygun olarak kabul edilen uluslararası yabancı dil sınavlarından birinden en az 70 puan almak,
  4. Programın başlayacağı süreç içerisinde üniversitenin hazırlık kısmı hariç dördüncü yarıyılı tamamlamış olmak
  5. Kaynakla ile dipnot kısımları hariç 5 bin kelimeyi geçmeyen çalışma hazırlamak
  6. Herhangi bir bölümün ne olduğu fark etmez