Netflix’te Oynayan Türk Dizileri... En İyi Netflix Dizi Önerisi...

Netflix, dünyaca olmasına rağmen Türk yapımı diziler pek fazla yayında değil. Bu nedenle bu listemizde Netflix'te oynayan Türk dizilerini öğrenebilir, izleyebilirsiniz.

Leyla ile Mecnun (2011- 2014) IMDB: 9.2

Tüm zamanların en iyi Türk dizileri arasında yer alan ve Netflix’te oynayan Leyla ile Mecnun dizisi; hafızalara kazınan, 2014 yılında final yapmasına rağmen hâlâ çok konuşulan dizilerden biridir. Leyla Mecnun, Erdal Bakkal, Hırsız Yavuz, Dede, İskender, Kâmil, Kağan gibi birçok karakteriyle izleyicisinin beğenisini kazanmıştır. Dizi; aynı yıl, aynı ay, aynı gün ve aynı hastanede doğan iki bebek olan Leyla ile Mecnun’un yaşamını ele alır. Ailelerin bu iki bebeği beşik kertmesi yapar ve uzun yıllar geçtikten sonra Mecnun, Leyla’yı istemek için yollara düşer ve onu gördüğünde âşık olur. Dizi Mecnun’un Leyla’ya olan aşkını mizahi bir şekilde işlemektedir.

Tür: Komedi, Macera, Dram

Masum (2017) IMDB: 8.8

Netflix’te oynayan en kaliteli Türk dizilerinden olan Masum; kadrosunda Haluk Bilginer, Serkan Keskin, Ali Atay, Nur Sürer, Tülin Özen ve İrem Altuğ gibi değerli oyuncuları bulundurmaktadır. Dizide emekli komiser Cevdet, karısı Nermin ve oğulları Tarık ile şehirden uzakta küçük bir çiftlik evinde yaşamaktadır. Bir gece yarısı küçük oğulları Yusuf’un eve korkunç bir haberle eve gelmesiyle ailenin hayatı tamamen değişmeye başlar.

Tür: Gizem, Dram, Suç

Behzat Ç.: Bir Ankara Polisiyesi (2010- 2013) IMDB: 8.7

Netflix’te büyük bir izleyici kitlesi olan Behzat Ç. Filmi; Ankara Cinayet Büro Amiri Baş komiser Behzat Ç. Ve etrafındaki ekibin yaşadığı olayları ele almaktadır. Behzat Ç, askerlik yapamadığı ve elinden başka bir iş gelmediği için polisliği tercih etmiştir. Kendisi birçok cezası olması yüzünden, devreleri müdür olurken ı hâlâ Baş komiser olarak kalmıştır.

Tür: Dram, Suç, Gizem

Ezel (2009-2011) IMDB: 8.5

Başrollerini Kemal İmirzalıoğlu (Ezel) ve Cansu Dere (Eyşan), Yiğit Özşener (Cengiz Atay) ve Barış Falay’ın (Kerpeten Ali) paylaştığı ve tek solukta izleyeceğiniz Ezel diziş; seyirciler ile Netflix bünyesinde buluşmaktadır. Dizinin konusu; tamirhanede çalışan ve gariban biri olan Ezel’in (Ömer Uçar), mahalleye yeni taşınan Eyşan’a olan derin aşkını ele alır.  Ezel suçlu olmadığı halde hapishaneye girer. Bu sürede dizinin usta oyuncularına Tuncel Kurtiz (Ramiz Karaeski Dayı) izleyiciyle buluşur…

Tür: Dram, Suç, Gerilim

46 Yok Olan (2016) IMDB: 8.5

Başrollerini Erdal Beşikçioğlu, Melis Birkan, Yasemin Allen, Berkan Sal ve Saygın Soysal’ın paylaştığı 46 Yok Olan dizisi; izleyici tarafından tutulan yapımlardan biridir. Erdal Beşikçioğlu’nun canlandırdığı karakter, Türkiye’deki en iyi genetik profesörlerinden biri olarak gösterilmektedir. Bu karakter; 5 senedir bitkisel hayatta olan ve hastalığının tedavisi olmayan kız kardeşini iyileştirmeye çalışır. Hayatını bu tedaviye adayan profesör, zaman geçtikçe yalnız kalır ve birçok tedaviye yanıt verebilecek bir ilaç bulur. İlacı kendi üzerinde denemeye başlar ve ilgin olaylar gelişir.

Tür: Aksiyon, Suç, Dram

Rise of Empires: Ottoman (2020) IMDB: 8.1

Netflix Türk dizileri listesinde yer alsa da Amerikalıların çektiği, İstanbul’un Fethi’ni anlatan mini bir belgesel dizidir. Dizinin belgesel kısmında anlatıcı olarak Prof. Celal Şengör, oyuncu kadrosunda ise Tuba Büyüküstün, Cem Yiğit Üzümoğlu, Selim Bayraktar, Osman Sonant, Birkan Sokullu, Ushan Çakır ve Damla Sönmez gibi önemli kişiler yer almaktadır.

Tür: Tarih, Savaş, Dram

Şubat (2012-2013) IMDB: 7.9

Şubat dizisi; Leyla ile Mecnun dizisinin yapımcıları olan Orkun Ünlü ve Funda Alp tarafından bir fantastik drama şeklinde seyirci karşısına çıkarılıyor. Senaryosunun “Güzel ve Çirkin” öyküsünden esinlenerek yazıldığı Şubat dizisi; İstanbul’un dehlizlerinde yaşayan ve yerin üzerindeki güzel bir kadının öyküsünü anlatmaktadır. Birbirlerine tezat olan bu karakterler; ilginç gerçekler sayesinde bir araya gelir ve bir gizemle karşı karşıya kalırlar.

Tür: Dram, Suç, Fantezi

Atiye (2019- ) IMDB: 7.7

Atiye dizisi; başrollerini Beren Saat, Mehmet Günsür, Melisa Şenolsun ve Metin Akdülger’in paylaştığı ve Netflix’e büyük bir ses getiren yapımdır. Dizi; Atiye’nin başından geçen olağanüstü olayları ele alır. İstanbul’da yaşayan bir ressam olan Atiye, son derece zengin olan Ozan ile evlilik yolunda ilerlemektedir. Atiye, bir sergi açar ve bu sergide küçüklüğünden beri çizdiği sembole sahip olan eserlerini sergiler. Dünyanın en eski tapınağı olan Göbeklitepe’de de bu sembolün keşfedilmesi ile Atiye oraya gitmek üzere yola çıkar. Bu süreçte hayatını sonsuza kadar değiştirecek gerçeklerle karşılaşır.

Tür: Kurgu, Gizem, Dram

The Protector: Hakan Muhafız (2018) IMDB: 7.6

The Protector: Hakan Muhafız, başrolünde Çağatay Ulusoy’un oynadığı Netflix’in ilk Türk dizisi olma özelliğine sahiptir. Dizide Hakan; tarihte kendisine verilen gizli bir görev yüzünden İstanbul’u korumak zorunda öğrenir ve bu yüzden birden hayatı değişir.

Tür: Fantezi, Bilim Kurgu, Aksiyon

Son (2013) IMDB: 7.5

Yayınladığı dönemlerde reyting rekorları kıran ve Netflix’te oynayan Son dizisi; kadrosunda Yiğit Özşener, Erkan Can ve Nehir Erdoğan gibi önemli oyuncuları barındırır. Dizinin konusu; bir kadının kocası ile ilgili gerçekleri öğrenmek için yaptıkları, aile sırlarının ve sahtekârlıklarının ortaya çıkmasına sebep olur.

Tür: Bilim Kurgu, Aile

Aşk 101 (2020) IMDB: 7.5

Netflix Türkiye’de en çok izlenen ve Netflix’in kendi bünyesinde çıkardığı Aşk 101 dizisi; kadrosunda Kubilay Aka, Alina Boz, Mert Yazıcıoğlu, İpek Filiz Yazıcı ve Selahattin Paşa gibi oyuncuları bulundurmaktadır. Dizi; 17 yaşındaki asi gençlerin, kendi iyilikleri adına bir kadın öğretmenin okuldan ayrılmasını engellemek için yaşadıkları olayları anlatır. Buna çözüm olarak öğretmenlerini aşık etmeyi düşünürler.

Tür: Romantik, Dram, Komedi