Hükümet kanadından müjde: Ucuz kredi fırsatları yolda! Herkesin rahat bir nefes almasına yardımcı olacak kredi fırsatı

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan tarafından gelen açıklamaya bakılacak olduğu zaman mikro işletmeler üzerinde ilave istihdam fırsatları için ucuz kredi destekleri 1 Temmuz tarihinde meydana gelecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan tarafından gelen açıklamaya bakılacak olduğu zaman mikro işletmeler üzerinde ilave istihdam fırsatları için ucuz kredi destekleri 1 Temmuz tarihinde meydana gelecek. Toplam 714 bin civarında olan işletmenin bu durumlardan yararlanabilmesi gibi durumlar ön görülürken destekler hakkında ilk planda 3,8 milyar TL olarak toplamda da 10 milyar TL civarında finans destekleri sunulacak.

Mart ayında ortalama olarak işçi sayıları 50nin altına kadar inen özel sektör içerisindeki alt işletmelerde hazine garanti fırsatları ile kamu bankaları kanadından kredi kullanımları ön plana çıkacak. Hazine ve maliye bakanlığı kapsamında hazırlanmış olan takvime bakılacak olduğu zaman istihdam kredileri için merak edilen sorular yanıtlarını buldu.

Destekler gelmeye başladı…

Ekonomi reform paketi hakkında küçük işletmeler üzerinde ilave istihdam fırsatları, bir işletmeler konusunda nakdi ücret desteklerinden yararlanması ile çalışanların işe devam durumları ile yararlanabilecek olduğu destek uygulamaları ile kredi destekleri bu hafta başlayacak.

Kredi destek paketleri likitide konusunda sıkıntı yaşayan mikro ile küçük ölçekleri firmalara dahil edilecek. Kredi programları ile ilgili olarak desteklerden yararlanarak nakdi ücret ödemelerinden çalışarak tekrar istihdam durumlarına işverenlerin yararlanma adımları verilecek. İşverenler de bu durumlardan yararlanma haklarını elde edebilecek. Kullanım durumları için yeni istihdam durumları biri birinden farklı olarak gelmeye devam ediyor.

İşçiler için ne kadar destek ödemeleri verilecek?

Bir işçi için verilecek olan destek tutarları için aylık olarak 1341 TL, yıllık olarak da 16 bin 92 TL olarak ödemeler verilecek. İlave istihdam durumları için kredi fırsatları da 2 yıl vadeli olarak 6 ay geri ödemesiz olarak verilecek.