EYT son dakika gelişmesi! Milyonların beklediği torba yasada son durum ne?

EYT de son durum ne oldu ve herkes tarafından büyük bir merak ile beklenen torba yasası çıktı mı diye merak ediliyor. Bu anlarda Sosyal güvenlik uzmanı Özgür Kaya herkesin merak ettiği ve sabırsızlık ile beklediği müjdeli haberi vergi. Torba yasası ile alakalı olarak gelen haber ise emeklilerin oldukça sevinmesine neden oldu.

Milyonlarca sayıda olan emekliden tutun emeklilikte yaşa takılanlara kadar tüm vatandaşlar EYT için tüm gelişmeleri yakından takip ediyor. Geçtiğimiz günler içerisinde sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan konu ile alakalı olarak farklı açıklamalarda bulunmuş olsa bile sosyal güvenlik uzmanı Özgür Kaya da son dakika gelen gelişmeler hakkında farklı açıklamalarda bulundu.

Herkes tarafından merak edilen EYT de son durum ne oldu?

Hazine ve maliye bakanı Berat Albayrak; yapmış olduğu son açıklaması sırasında emekliliği hak etmiş olmak için üç farklı adım olduğunu dile getirmiş ve yaş - prim ve sigortalı çalışma süresinden ibaret bir şekilde gerçekleşmiş olduğunu dile getirmişti. Bunun ardından EYT denilince ilk olarak akla gelen şeyin emekli olmak için hak kazanamamış vatandaşlar olduğunu dile getirirken şu an incelemelerin devam ettiğini ve bunun için birçok farklı alternatifin yer aldığını aktarmıştı. Yakın zamanda meydana gelecek torba yasası ile bu durumun da ortadan kalkacak olduğunu dile getirmişti.

EYT torba yasası çıkacak mı, ne zaman çıkacak?

Bir kanalda yapılan açıklamaya göre sosyal güvenlik uzmanıÖzgür Kaya, son olarak yapılmış olan düzenleme sonucunda SSK ve bağkur ile emekli olmak adına yer alan vatandaşlar arasında geçişkenlik durumlarının daha kolay hale getirilmesi, Bağkur primi ödemiş olan vatandaşların düşük ücret yatırmaları sonucunda emekli oldukları zaman da SSK ile emekli olan vatandaşlara göre daha düşük ücret alacaklar. Bağkur primi ödeyerek yer alan vatandaşlar eğer imkanları olur da prim yükseltmesi yapmayı başarabilirseler eş değer bir oran ile artış yaşama yollarına gidebilecekler.