En İyi Gerilim Dizileri ve Konuları - En İyi Korku Filmleri 2020

İzlerken nefeslerinizi tutacağınız en iyi ve en popüler gerilim dizilerini sizler için bir araya topladık. Muhteşem senaryolarıyla dikkatleri üzerlerine toplayan bu filmleri IMDb puanlarına göre sizler için sıraladık. Gerilim türü dizi severlerin mutlaka izlemesi gereken en iyi 13 gerilim dizisi:

1. Breaking Bad (2008-2013) - IMDB 9.5

En iyi gerilim dizileri arasında yer alan ve birçok izleyicisi olan Breaking Bad, başarılı bir kimyagerin akciğer kanseri olduğunu öğrenince ailesine iyi bir birikim bırakmak için illegal işler yapmasını anlatmaktadır. Eski bir öğrencisi ile beraber metamfetamin ve uyuşturucu üretmeye başlayan Walter White, bu işin tüm risklerini alır ve çok para kazanmaya başlar. Mükemmel kadrosu ve senaryosu sayesinde tüm dikkatleri üzerine çekmeye başlayan Breaking Bad dizisi, pek çok ödül de kazanmıştır.

Tür: Gerilim, Dram

  1. Şahsiyet (2018) – IMDB 9.2

Başarılı yönetmen Onur Saylak imzalı olan ve Netfliz yapımcılığında çekilen Türk yapımı bir dizi olan Şahsiyet; Emmy ödülünü alan Haluk Bilginer, Cansu Dere, Metin Akdülger gibi başarılı isimlerin yer aldığı kadrosuyla en iyi gerilim dizileri arasında yerini almıştır. Dizinin baş karakteri Agah Bey, tek başına bir hayat süren adli katip memurluğundan emekli biridir. Doktorlar tarafından Alzheimer teşhisi konmasıyla yıkılan Agah bey, bir süre sonra bu durumun kendisi için şans olduğunu düşünür ve uzun yıllar boyunca ertelediği bir cinayeti açıklığa kavuşturması durumunda bu olayı anımsamayacağını ve vicdan azabından kurtulacağını düşünür. Agah Bey tek bir cinayetle sınırlı kalmayacaktır. Cinayet büro amiri Nevra soruşturmalara başlar.

Tür: Gerilim, Dram

  1. True Detective (2014 - ) – IMDB 9.0

2014 yapımı gerilim dizisi True Detective’in başrolünde Mahershala Ali yer almakta ve yönetmen koltuğunda Nic Pizzolatto oturmaktadır. 17 yıl boyunca bir seri katilin peşine düşen Rust Cohle ve Martin Hart’ın hikayesini konu edinen dizide, uzun yıllarca birlikte çalışan bu dedektifler, seri katili yakalayamamakla beraber soruşturma dosyasının tekrardan açılmasıyla kendilerini sorgu masasında bulurlar.

Tür: Gerilim, Polisiye

  1. Fargo (2014 - ) – IMDB 8.9

Bu başarılı yapımın yönetmenliğini ve senaristliğini Coen kardeşler yapmaktadır. Dizi, borç bataklığına düşen Jerry Lundegaard’ın şeytani planını konu edinmektedir. Fargo, ihtiyacı olan parayı kayınpederin ister ancak kayınpederi buna yanaşmaz. Bu sebeple iyi bir plan yapan Fargo, karısını kendi kiraladığı iki kişiye kaçırtarak kayınpederinden fidye ister. Fakat Fargo’nun mükemmel olarak düşündüğü bu plan, tasarladığı gibi işlemeyecektir.

Tür: Gerilim, Polisiye, Dram

  1. Black Mirror (2011 - ) - IMDB 8.8

 2011 yılında yayınlanmaya başlayan Black Mirror dizisinin yönetmenliğini Charlie Brooker yapmıştır. Son yılların en sıra dışı dizisi olan bu dizi, her bölümünde başka bir hikaye anlatmakta ve sinema filmi gibi bölümleriyle hayranlık yaratmaktadır. Hafıza depolayan çipler, sosyal medyanın zararları ve televizyon programları gibi çeşitli konuları anlatmaktadır.

Tür: Gerilim, Bilim Kurgu

  1. Stranger Things (2016 - ) - IMDB 8.8

Oyuncu kadrosunda Winona Ryder, Milllie Bobby Brown ve Finn Wolfhard yer alan fantastik- gerilim dizisi Stranger Things, senaryosunda 80’li yılların korku filmleri yansıtılır ve olağan dışı, gerilim dolu olaylar yaşanır. 2016 yılında yayınlanmaya başlayan dizinin yönetmen koltuğunda ise Matt Duffer ve Rose Duffer ikilisi oturmaktadır.

Tür: Gerilim, Fantastik

  1. Dark (2017 - ) - IMDB 8.7

Bilim kurgu ve gerilim türünde son yılların en iyi dizilerinden biri olan Dark, aynı zamanda Netflix orijinal yapımı en popüler dizilerindedir. Oyuncu kadrosunda Maja Schöne, Oliver Masucci ve Louis Hofmann’ın yer aldığı dizinin yönetmenliğini ise Barab bo Odar yapmıştır. Küçük bir kasabada yaşayan dört aile, kayıp bir çocuğu bulmak için büyük bir çaba gösterirler. Fakat bu çabalar sonucunda ortaya tehlikeli gerçekler ve sırlar çıkacaktır.

Tür: Gerilim, Bilim Kurgu

  1. Dexter (2006 – 2013) - IMDB 8.6

Gerilim, vahşet ve kan dolu senaryosu ile dikkatleri üzerine çekmeyi başaran Dexter dizisi, Altın Küre ve Emmy ödüllerinin sahibi olmuştur. Dizinin en popüler karakteri olan Dexter, dünyaya adaleti getirmek için kötü insanları öldürür. İnce ruhlu ve zeki bir adam olan Dexter, Miami’de yaşanan cinayet olaylarını soruşturan ve kan uzmanı olan biridir. Dexter’in tek amacı dünyadaki adaletsizliği kaldırmaktadır. Seri katil olan Dexter Morgan, uzun yıllar boyu kimseye belli etmeden pek çok cinayetin faili olmuştur.

Tür: Gerilim, Dram

  1. The Outsider (2020 - ) - IMDB 8.6

Ünlü yönetmen Richard Price’ın eseri olan The Outsider dizisi kadrosunda; Mendelsohn, Bill Camp ve Jeremy Bobb gibi ünlü isimleri bulundurmaktadır. Seyirci tarafından oldukça beğenilen bu gerilim dizisi, 11 yaşındaki bir çocuğun öldürülmesi üzerine şüpheli kişiler ve polisler arasında geçen olayları konu almaktadır. Vahşice katledilen bu çocuğun cesedinin bir parkta bulunması üzerine Dedektif Ralph Anderson bu olayı araştırmaya başlar. Şehrin en saygın kişilerinden olan Terry Maitland, toplanan kanıtlar sonucunda şüpheli bulunmuştur. Fakat dava sürecinde yeni kanıtların ortaya çıkmasıyla işler değişecektir.

Tür: Gerilim Korku

  1. The Handmaid’s Tale (2017 - ) – IMDB 8.5

En iyi bilim kurgu ve gerilim dizilerinden biri olan The Handmaid’s Tale dizisi, Gilead adlı hayali bir devlette geçen olayları konu edinmektedir. Tüm devlet, yüksek bir nüfus düşüşü nedeniyle kadınları kendi malı gibi kullanır. Offred, nüfusun yeniden artması ve nüfuslandırma çalışmaları için yapılan çalışmalarda üreme hizmetine zorunlu bırakılmıştır. İnsanlar bu kurgusal devlette bir yandan hayatta kalma bir yandan da özgürlük mücadelesi verirler.

Tür: Gerilim, Bilim Kurgu, Dram

  1. Mr. Robot (2015 – 2019) – IMDB 8.5

En iyi gerilim dizileri arasında yer alan Mr. Robot, hackerlik ve programcılık gibi işlerle ilgilenen Elliot’un hikayelerini anlatmaktadır. Elliot; gündüzleri bir siber güvenlik şirketinde çalışan, geceleri ise siber saldırılar planlayan ilginç bir karakterdir. Elliot’un yaptığı bu işler büyük bir hacker grubunun dikkatini çekmesiyle, Elliot bu hacker grubu ile bir bağlantısı olacaktır.

Tür: Gerilim, Dram

  1. Homeland (2011 – 2020) – IMDB 8.3

İddialı kadrosuyla dikkatleri üzerine çeken Homeland dizisinde, Claire Danes, Mandy Patinkin ve Damian Lewis gibi önemli oyuncular bulunmaktadır. Scott Brody, Irak’ta kaybolduktan uzun bir ara sonra ülkesi Amerika’ya döner. Bir CIA ajanın peşine düştüğü Scott Brody, bu Carrie Anderson isimli ajan tarafından şüpheli bulunur.  Ülkeye yeni dönen Scott Brody hakkında, Carrie Anderson tarafından El Kaide üyesi olduğu ve bir saldırıya hazırlandığını söylenir.

Tür: Gerilim, Dram

  1. Ozark (2017 - ) – IMDB 8.3

Marty Byrde, sıradan bir aile babasıdır. Ancak bir finans şirketi ile Meksika’lı büyük bir uyuşturucu kartelinin para aklama işlerini dahil olarak kendisinin ve ailesinin hayatını tehlikeye atar. Mart Byrde, bunun üzerine ailesi ile beraber Ozark platosu olarak bilinen Güney Missouri’ye yerleşir. Fakat Marty Byrde’nin düşmanlarının ailesinin peşine düşmesiyle işler daha da karışacaktır.

Tür: Gerilim, Dram