CHP'den Milyonlarca Emeklileri Umutlandıran Kanun Teklifi Meclise Sunuldu

CHP'nin üç grup başkanvekili, emeklilerin bayram ikramiyelerinin 1000 liradan 1500 liraya çıkarılmasına yönelik kanun teklifini TBMM Başkanlığı'na sundu.

CHP Tarafından Tüm Emeklilere Umut Verecek Kanun Teklifi Meclise Sunuldu…!

CHP içerisinde yer alan üç grup başkanvekili, emeklikler için verilecek olan bin lira değerindeki bayram ikramiyesinin bin beş yüz liraya çıkarılması adına kanun teklifi hazırladı. Bu teklifi TBMM Başkanlığı içerisine sundu.

CHP grup başkanı olarak yer alan millet vekilleri EnginAltay, Özgür Özel ve Engin Özkoç'a ait imzaların yer aldığı 5510 sayılı sosyal sigortalar ve genel sağlık sigortası kanunu içerisinde değişiklik yapılmasına dair kanun teklifi sunuldu. Bu durum emeklilere 2018 yılı içerisinde verilmeye başlanmış olan bayram ikramiyelerinin satın alma gücüne oran ile aşağılarda kaldığı, hızla yükselen fiyatların yanı sıra bir değerinin ve etkinliğinin kalmadığı eklendi.

Korona Virüs İle Artan Giderlere Emekliler Yetişemiyor

Mart ayı içerisinde Türkiye sınırlarında da baş göstermeye başlamış korona virüs salgınlarından sonra emeklilerin zorunlu bir şekilde yapılan harcamaların arttığına dair dikkatleri çekti. Mevcut olan emekli aylıklarının ve emekli ikramiyelerinin bunları karşılayamaz bir oranda yer aldığı belirtildi.

Teklif ile beraber emekliler için yılda iki kere Ramazan ve Kurban bayramlarında ödenmesi söz konusu olan bin lira değerindeki ikramiyenin arttırılması konusuna değinildi. Bu değerin 1500 lira değerine yükselmesi, bankalar - sigorta şirketleri - ticaret ve sanayi odaları da başta olmak üzere borsalar aracılığı ile emekli olan kişilerin şu an hala 506 sayılı kanun kapsamı içerisinde aylık alma devam eden emekliler adına sağlanan bayram ikramiyeleri hakkında yararlanma durumları da ön görüyor.

Şu an her ne kadar hala tam bir netlik kazanmış olmasa bile yine de kanun hazırlanarak imzalar tamamlandı. Ardından TBMM içerisine sunuldu ve ilerleyen günlerde ne olacağı büyük bir merak ile bekleniyor. CHP tarafından hazırlanan bu kanundaki değişiklik çizelgesi emeklilerin haklarını korumak adına önemli bir hamle olacak gibi duruyor. Aksi halde korona virüs salgınlarından dolayı giderlerin bir hayli artış olması ama gelirlerin hala aynı kalması emeklileri zor duruma sokuyor. Bu noktada emeklileri korumak ve onların rahat etmesi adına alınan bu kararın ilerleyen günler içerisinde ne olacağı merakla bekleniyor.