Bayram İkramiyeleri 1500 TL Mi Olacak? SGK-SSK ve Bağkur Emeklilerine Müjde!

Kurban bayramı ikramiyeleri bu sene 1000 TL'den 1500 TL ye çıkarılması adına yeni bir kanun teklifi ile gündemde devam ediliyordu. Bu ortaya atılan haberlerin ardından pek çok vatandaş ise son durum ne olacak ve zamlanma olacak mı diye merak ediyor? İşte her şey haberin detaylarında...

Emeklilere yılda iki kez bir ramazan bayramı bir de kurban bayramı içerisinde olmak üzere ikramiye yatırılıyor. Her seferinde 1000 TL olarak ödenen aylık zam alması adına tasarı ile beraber meclise sunuldu. Kurban bayramı içerisinde SSK ile emekli olanlar adına 17 ve 26 temmuz tarihleri arasında ödeme olurken bağkur ile emekli olanlar adına 25 ve 28 temmuz tarihleri arasında ödeme gerçekleşti.

Bayram ikramiyelerinde zam olacak mı?

Yılda iki kere ödenen bayram ikramiyesi zam olacak mı olmayacak mı diye oldukça merak edildi. Bu durum ile vatandaş oldukça yakından ilgileniyor. Yıl içerisinde korona virüs salgınlarının meydana gelmesi ile harcamalar da daha çok arttı. Verilen ikramiyenin yetersiz olduğunun düşünülmesinden dolayı yeni bir kanun tasarı ile meclise sunuldu. Henüz resmi bir açıklama gelmedi. Bu durum  yürürlüğe girmedi. Pek çok vatandaş da zam olacak mı yoksa olmayacak mı diye merak ediyor. Bayram ikramiyelerine zam gelir ise de bu durumdan kimler yararlanabilecek çok merak edilen sorulardan bir tanesi.

Emeklilere verilen ikramiyeden kimler yararlanabilir?

Kurban bayramı içerisinde verilen ikramiye kimler yararlanacak merak edilen konulardan bir tanesi. İşte yararlanabilecek olan kişiler;

·  SSK, Bağ-Kur ve emekli sandığı emeklisi olan vatandaşlar,

·  Ölüm aylığı alan vatandaşlar,

·  Şehit yakınları ve gazi olan vatandaşlar,

·  Şeref aylığı alan vatandaşlar

·  Geçici köy korucuları,

·  Harp malullüğü alan er ve erbaşlar,

·  Savaş gazileri,

·  Şampiyon sporcular,

·  Terörden zarar gördüğü için aylığa bağlanmış olan vatandaşlar.

Ödemeler birlikte olacak

Yapılan açıklama ardından her ne kadar zam gelmese bile bu durum temmuz ayı aylık farkının, ağustos ayı aylığının ve kurban bayram ikramiyesi ödemelerinin her biri beraber yapıldı. Aylıklar eğer ziraat bankasından alınacak ise 1 ve 2. günlerinde alan vatandaşlar adına 28 temmuz, 3- 4 - 5 inde alan vatandaşlar adına 29 temmuz tarihinde ödemeler gerçekleşti. Eğer emekliler maaşlarını ziraat dışında bir yerden alıyor ise de ödemeler 28 temmuz tarihinde gerçekleşti.