Bakan açıkladı! Milyonları sevindirecek devletten 40 bin lira destek hemen başvurun!

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından milyonları sevindirecek güzel haber geldi. Aile Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk; İhtiyaç sahibi halkımızın sosyal yardımlarımızdan barınma yardımı kapsamında yaptığımız yardımları yükselttiğini belirtti. İşte barınma konut alacaklarının merak ettiği o haberin detayı….

Aile Bakanı Selçuk; yaptığı açıklamada ihtiyaç sahibi halkımızın barınma ihtiyaçlarına yönelik betonerme konut (ev) yapımı yardımlarımızın sürdüğünü ve bu yardımların daha fazla yükseltildiğini belirtti.

Bu nedenle barınma ihtiyaçlarının giderilmesi için devletimizin sağladığı azami 25 bin liralık yardımı 40 bin liraya çıkardık. Konut onarım tutarını ise 15 bin liradan 20 bin liraya yükselttik dedi.

Prefabrik Konut yardımından kimler nasıl faydalanabilir?

Bakan Zehra Zümrüt Selçuk bu sosyal konut yardımından kimlerin nasıl faydalanacağı konusunda yaptığı açıklamada şu cümlelere yer verdi.

Prefabrik Konut ev 40.000 lira destek alma şartları

  • Başvuru sırasında ikamet edilen evin oturulmayacak kadar kötü, eski, bakımsız ve sağlıksız bir ev olması
  • Yardım için başvuruda bulunan kişinin 18 ve üzeri yaşlarda olması
  • Prefabrik konut adına yardım almak isteyen kişilerin gelir düzeylerinin 'Hane içerisinde yaşamlarına devam eden kişi sayısına göre net gelirin asgari ücretin üçte biri olarak hesaplandıktan sonra daha az olan aileler.

Şartlarına uygun olmaları gerekir. Bunun ardından gerekli başvurular uygun tarihler geldiği zaman gerekli mercilere gidilerek yapılması sağlanacak.  

Konut yardımı almak isteyen ve evini tamir ettirmek isteyenlere, “Bakanlık olarak oturulmayacak derecede eski, bakımsız ve sağlıksız evlerde yaşayan ihtiyaç sahibi ailelerin evlerini onarım, bakım, ev eşyası alımı ve konutun yapımına destek olduklarını söyledi.”

Barınma ihtiyaçlarına yönelik Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Fonu kaynakları ile yapılan yardımların artırıldığını söyleyen Bakan Zehra Zümrüt Selçuk ayrıca şu ifadelere yer verdi.

"İhtiyaç sahibi vatandaşlarımıza yönelik barınma yardımlarımız kapsamında betonarme ev yapımına ilişkin bir hanenin alabileceği azami destek tutarını 25 bin liradan 40 bin liraya, ev onarımında ise hane başına azami 15 bin liradan 20 bin liraya çıkardık. Ayrıca prefabrik ev yapımı yardımı kapsamında bir hanenin alabileceği azami yardım tutarını da 20 bin liradan 30 bin liraya yükselttik. Daha önce 3 bin lira olan, afet olayları sonrasında yapılan ev eşyası yardımlarımızı 5 bin lira olarak revize ettik."

"Sosyal yardımlarımız bu miktar ile devam edecek"

Bakan Selçuk, bu sosyal desteklerle ihtiyaç sahibi halkımızın yaşam koşullarını iyileştirmeyi, sağlıklı evlere kavuşmalarını sağlamayı amaçladıklarını belirtti. "Covid-19 pandemi salgını mücadele sürecinin başlamadan önce konut barınma yardımlarında miktar artışı kararı aldığımız normalleşme süreci ve sonrasında da bu oranlarla devam edecek.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olarak farklı sosyal yardım programlarımızla ihtiyaç sahibi halkımızın yanında olmayı sürdüreceğiz." diye belirtti.

Bu yardımlarda muhtaçlık kriterleri esas alınarak sosyal yardımlar kapsamında verilen barınma yardımları daha çok kırsal alanda kendilerine ait evlerde ikamet eden ihtiyaç sahibi hanelerin evlerindeki yaşam koşullarının iyileştirilmesine yönelik yapılıyor.

Prefabrik ev modelleri

Gerekli başvuru şartlarını yerine getiren isimler ilerleyen süreçlerde belirlenecek tarih ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sosyal Yarımlar Genel Müdürlüğü içerisinde hem ilde hem de ilçede olabilecek. Kişilerin seçtikleri prefabrik ev modelleri için belirli miktarlarda ödemeler yapılacak.