Amerika Merkez Bankası (Fed) yetkilileri, corona virüs salgını sebebiyle devreye alınan tahvil alımlarının ne zaman ve ne hızla sona erdirileceğine yönelik ilk istişarelerin başladığının sinyalini verirken, faiz artırımlarının önceki tahminlerden daha erken başlayacağını öngördü.
Amerika Merkez Bankası’nın faizleri daha erken bir biçimde yükseltebileceğinin işaretlerini vererek yatırımcıları şaşırtmasının ardından dolar dün son 15 ayın en büyük günlük artışını kaydetti.
Amerika’nin 10 yıl vadeli Hazine tahvillerinin getirileri Mart başından bu yana en yüksek günlük artışını kaydederken altın maliyetleri sert düşüş yaşadı.
Altının spot piyasada bulunan ons fiyatı % 2,5’tan fazla gerileyerek 1800 dolar seviyesinin altına çekildi.
Fed bundan önce 1850 doların üstünde olan altının ons fiyatı, 8 Ocak’tan bu yana gerçekleşen en sert düşüşü yaşadı ve 1780 dolara geriledi.
Dolar / TL’deki yükseliş sebebiyle yurtiçinde gram altının fiyatındaki düşüş daha sınırlı oldu.
İç piyasada, gram altın 494 tl'ye geriledi.