15 Yaşındaki kız çocuğuna 27 Kişi Tecavüz Ettiği İddia Edilmişti! Küçük Kıza Yaptıkları Kanınızı Donduracak Cinsten…

Batman’a bağlı Gercüş ilçesinde cinsel istismara uğrayan ve hamile kalan 14 yaşındaki P.Ö. üzerinden sosyal medyada yapılan kara propaganda polis ekiplerince engellendi. Terör örgütüne yakın sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımları Batman Emniyet Genel Müdürlüğü ekipleri bozdu.

Batman’a bağlı Gercüş ilçesinde cinsel istismara uğrayan ve hamile kalan 14 yaşındaki P.Ö. üzerinden sosyal medyada yapılan kara propaganda polis ekiplerince engellendi. Terör örgütüne yakın sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımları Batman Emniyet Genel Müdürlüğü ekipleri bozdu. Polis ekipleri, babası güvenlik korucusu olan P.Ö.’nün oturduğu köyde erkek arkadaşı M.A. (19) tarafından evlenme vaadiyle cinsel ilişkiye zorlandığını tespit etti. P.Ö.’ye dair köyde dedikodular yaydığı da saptanan M.A. adliyeye sevk edilmesinin ardından, tutuklandı.

Elde edilen bilgileri göre babası güvenlik korucusu olarak çalışan P.Ö. 12 Kasım 2020 günü Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusu yaptı ve aynı köyde oturan erkek arkadaşı M.A.’nın kendisini evlenme vaadiyle kandırarak, cinsel ilişkiye zorladığını ifade etti. Savcılık tarafından başlatılan soruşturmada Batman Çocuk Şube Müdürlüğü ve Gercüş İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri ile pedagog eşliğinde ifadesine başvurulan P.Ö. ‘M.A. bana evleneceğimizi söyledi. Beraber olduk. Daha sonra ise beni bir yakınıyla birlikte olmaya zorladı. Sonrasında benimle evlenmeyeceğini söyledi. Ben de durumu aileme anlattım’ dedi. 

P.Ö.’nün ifadesi sonrası gözaltına alınan M.A. verdiği ifadede P.Ö. ile cinsel ilişkiye girdiğini itiraf etti. İtiraf sonrası M.A. hakkında tutuklama kararı verildi.

Köyde Dedikodusunu Yaydı

M.A.’nın evleneceğiz diyerek cinsel ilişkiye girmelerinden sonra köyde kız arkadaşının dedikodusunu da yaydığı ortaya çıktı. M.A. adliyeye sevk edildi ve çıkarıldığı mahkemede tutuklanarak ceza evine gönderildi.

Halkın Galeyana Gelmesi İçin Paylaştılar

Yaşanan cinsel istismar olayını terör örgütü PKK’ya yakınlığıyla bilinen sosyal medya hesapları kara propaganda malzemesi olarak kullandı. Güvenlik uzmanları yapılan paylaşımlarla kent halkının galeyana getirilmek istendiğini tespit etti. Paylaşımları detaylı bir şekilde takip eden güvenlik güçleri sosyal medya hesaplarını mercek altına aldı.

Hesaplar üzerinden halkın yanlış bilgilendirilerek kışkırtılmaya çalışıldığı görüldü. İncelenen hesaplarda daha önce bir kafeye giden polis ekipleri hakkında, ‘Polis Kürtçe şarkı söylenen kafelere baskın yapıyor’ ailesi tarafından dilendirilen bir çocuğun koruma altına alınması sonrasında ise ‘Polis Kürt çocuklarına gözaltı işlemi uyguluyor’ benzeri paylaşımlar olduğu görüldü.