Uzun Bir İlişki İçin Bunları Yapmaktan Kesinlikle Kaçının

Kısa heyecanlar yerine uzun bir ilişki için yapılması gerekenler ile mutlu bir ilişki yaşayabilirsiniz. Hepimizin çevresinde olduğu gibi yıllardır birlikte olan çiftler uzun ilişki için yapılması gerekenleri iyi çözmüş demektir. İşte uzun ilişki için kaçınılması gereken o davranışlar..

Kısa heyecanlar yerine uzun bir ilişki için yapılması gerekenler ile mutlu bir ilişki yaşayabilirsiniz. Hepimizin çevresinde olduğu gibi yıllardır birlikte olan çiftler uzun ilişki için yapılması gerekenleri iyi çözmüş demektir. Mutlu ve uzun bir ilişki yaşamak isteyen kişiler bazı durumlarda dikkatli oldukları zaman istedikleri uzun ilişkiyi yaşayabilirler.  Ancak bazı davranışlar ilişkilerin ömrünü kısaltır. Hayatlarında uzun ilişki yaşamak isteyen kişilerin bu davranışlardan kesinlikle kaçınmaları gerekiyor. 

İlişkilerde Özel Alanlara Dikkat Etmemek

Uzun sürmeyen ilişkilerde özel alanlara dikkat etmemek tarafların en sık yaptıkları hayatlardan bir tanesidir. İnsanların sınırlarını bilmemeleri ve özel alanlara müdahale etmeleri bir süre sonunda ilişkilere ciddi anlamda kalıcı hasarlar vermektedir. Kişilerin hayatlarındaki insanların sosyal hayatlarına ya da arkadaş çevrelerine müdahale etmeleri yapılan en büyük hatalar arasında yer alır. Bu hem karşı tarafa saygı duymamak hem de özel alanı bozmak anlamına gelir.

İnsanların Arasında Tartışmak

İlişkilere en çok zarar veren bir başka durum da insanların arasında tartışmak ve karşı tarafı küçük düşürmektir. Özellikle de yüksek tonlarda aşağılayıcı sözler sarf edilmesi karşı tarafın ciddi anlamda ilişkiden uzaklaşmasına neden olur. Bu durum da hemen olmasa bile ilişkinin kısa süre içerisinde sona ermesine neden olur.

Bütün Vakti Birlikte Geçirmek

Yapılan hatalardan birisi de sürekli olarak birlikte vakit geçirmek ve günün her anında haberleşmektir. Bu durum ilişkinin ilk zamanlarında güzel gelse bile zaman içerisinde tarafların sıkılmasına yol açacaktır. Özellikle de gün içerisinde her anın karşı tarafla paylaşılması özel alanların bozulmasına da yol açar. Bu nedenle de ilişkide yapılmaması gereken hatalar arasında sürekli birlikte vakit geçirmek de yer alır. Zamanla çiftler birbirlerinden sıkılacakları için ilişki uzun soluklu olmaz.

Rutinlere Bağlı Kalmak

Tekdüze devam eden ilişkiler zaman içerisinde sıkıcı bir hale gelmeye başlar. Bu nedenle de rutinlere bağlı kalmak uzun ilişkiler için kaçınılması gereken davranışlar arasında yer alıyor. Yapılan sosyal aktiviteleri farklılaştırmak, konuşma zamanlarını değiştirmek ve ilişkiye bazı heyecanlar katmak ilişkilerin ömrünü uzatmaktadır.