Telefon Güncelleme Nasıl Yapılır?  Tüm Modeller İçin Telefon Güncelleme Yöntemi 2020

Öncelikle cihazınızın android sürümünü kontrol ederek güncellemeye başlamanız gerekiyor. Sürüm kontrolünü ise şu şekilde sağlayabilirsiniz. Cihazınızın Android sürüm numarasını ve güvenlik güncellemesi düzeyini, Google Play sistem düzeyini Ayarlar uygulamasına baktığınızda bulabileceksiniz.

Adımlar nasıldır?

Telefonunuzun ayarlar uygulamasına gidiniz. Aşağı doğru kaydırdığınızda Sistem, Gelişmiş ve Sistem Güncellemesine dokununuz. Ardından Android sürümü ve Güvenlik yaması düzeyi bilgilerinizi görüntüleyebilirsiniz.

Yeni Android Güncellemelerini Alma

Kullanabileceğiniz yeni Android güncellemelerine ulaşmak için atacağınız adımlar;

Telefonun Ayarlar uygulamasını açınız ve sırası ile Sistem, Gelişmiş, Sistem Güncellemesine dokununuz. Ardından güncelleme durumunu göreceksiniz.

Telefonunuzda herhangi güncelleme olup olmadığını görmek için Ayarlar ve Güvenlik’e dokununuz. Ardından güvenlik güncellemesi ve Google Play sistem güncellemesine tıklayınız.

Çevrimiçi Güncelleme Nasıl Yapılır?

Çevrimiçi güncelleme yapabilmek için bir takım ön koşullar gereklidir. Güncellemeye başlamadan evvel telefonunuzun internete bağlı olup olmadığını kontrol ediniz.

Çevrimiçi güncellemelerde belirli miktarda veri trafiği tüketilir, bu nedenle Wifi ağına bağlanmak daha sağlıklı ve hızlı çözüm sunacaktır. Güncelleme süresince telefonunuzda kalan pil oranı %30’dan çok olmalıdır. Zaman alacak güncelleme esnasında güç düğmesine basmayınız, başka bir işlem yapmayınız. Güncellemenin tamamlanmasının ardından cihazınız otomatik olarak yeniden başlatılacaktır.