Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından Sahte Ürün Uyarısı

Tasarım ve Hayvancılık bakanlığı hileli ürünlerin neler olduğunu açıkladı. Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı taklitleri teşhis etti.

Farklı çok sayıda firmaya ait, çok sayıda ürün kamuoyuna duyuruldu. Piyasadaki sahte ürünler hakkında halkın bilinçlenmesi çağrısı yapıldı. Konuyla alakalı devlet ise üstüne düşüne görevi yapacak. İşte o ürünler…

618 Firmaya Ait Sahte Ürün

Yapılan çalışmaların sonunda 618 firmaya ait olan sahte ürünlerin ortaya çıktığı duyuruldu. Evet, 1211 parti ürün kamuoyuyla paylaşılarak, bu alanda bilinçlendirilmesi de sağlanmış oldu. Ürünlerin listesi, numarası da açıklanarak halkın da bu konuyla alakalı bilinçli olması sağlanacak. Listelenen ürünleri online olarak bulabilirsiniz.

Bakan Açıklaması

Araştırma sonucunda ortaya çıkan ürünler ile alakalı bilgilendirme yapıldı. Sahte ürünler listesi  ile halkın bilinçlenmesi de sağlandı. Konuyla alakalı Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından resmi bir açıklama da geldi.

‘‘Bakanlığımız yürüttü resmi kontroller ve firmaların otokontrol sistemlerine ek olarak bu uygulamamız tüketici sağlığının menfaatinin korunması, sektörde haksız rekabetin önlenmesi, tüketiciler aracılığıyla firmalar üzerinde bir deneyim mekanizması oluşturulması ve firmaların güvenilir gıda üretiminin teşvik edilmesi amaçlanmaktadır.’’

Şeklinde bir açıklama ile yapılan araştırmanın amacını da sundu. Çalışmaların aralıksız bir şeklide devam edeceği de bildirildi. Türkiye’de sahte ürün satan firmalar resmi olarak da açıklanarak bu anlamda bilinçli şekilde yol izlenmeye davet edilmesi sağlandı.