Sağlık Bakanlığı Neyi Bekliyor

2019 yılı içerisinde alınması gereken 17 bin personel için hala ilanın yayılmaması üzerine on binlerce aday Sağlık Bakanlığının neyi beklediğini soruyor.

2019 yılının Ağustos ayında 12 bin sağlık personelinin ataması gerçekleştirilmiş olup geri kalan 17 bin sağlık personeli atamasının da Eylül ve Ekim ayları içerisinde gerçekleştirileceği açıklanmıştı. Hatta Sağlı Bakanı Fahrettin Koca sorulan sorular üzerine en geç Ekim ayında n duyurunun yapılacağını ifade etmişti. Fakat Eylül ve Ekim aylarının geçmesine rağmen kalan 17 bin kadro için herhangi bir ilan yayınlanmazken bakanlık tarafından da konu ile ilgili net bir açıklama yapılmaması tepkileri arttırıyor. On binlerce aday ve onların aileleri aylardır atama duyurusunun yapılmasını beklerken söz verilen süre zarfından açıklamanın yapılmamasından dolayı hayli tepkili oldukları görülüyor. Adayların birçoğu alım yapılmadığından dolayı mağdur olduklarını ve her gün bakanlıktan müjdeli bir haber beklediklerini beliriyorlar.

Kasım Ayında Açıklama Bekleniyor

Sağlık Bakanlığı yetkilileri tarafından resmi bir açıklama yapılmasa da bazı yetkililerin Kasım ayından resmi açıklamanın yapılacağı ve her ne surette olursa olsun 2019 yılı bitmeden atamaların gerçekleşeceği bilgisi alındı. Bu anlamda 17 bin kişilik kadronun dağılımı konusunda bazı sıkıntıların olduğu ve illerden gelen kadro ihtiyaç taleplerinin tekrara değerlendirilmesinden kaynaklı bir gecikme olduğu belirtiliyor. Bu doğrultuda kasım ayının 15’ine kadar alımlarla ilgili resmi bir açıklamanın yapılması bekleniyor.