Pubg İçin En İyi Performans Ayarları Nasıl Yapılır? 2020 PUBG Grafik Ayarları

Pubg, neredeyse her yerde, en sık oynanan oyunlardan bir tanesi haline gelmeye başlamıştır. Kadın, erkek olmak üzere; her yaş grubundan insana hitap eden bu oyun, oldukça sevilmektedir. Pubg, hem bilgisayar da hem de telefonda oynanan bir oyundur.

Pubg için en iyi performans ayarları nasıl yapılır? Sorusu, internette en sık aratılan konulardan bir tanesi olmuştur. Oyunun kendisini geliştirmesi, grafik sayısını arttırması nedeniyle; artık hızının da yükseltilmesi gerekmeye başlamıştır. Oyun sırasında duraksama yaşamam için, bu yönteme başvurular çoğalmıştır.  Oyunu, hızlı bir şekilde oynayabilmeniz için, performansını arttırmanız oldukça önemlidir. Pubg performans ayarları, oyunu oldukça hızlandırmaktadır.

Pubg Performans Ayarları Nasıl Yapılır?

2020 Pubg en iyi performans ayarları, bütün kullanıcılar tarafından, oyunun kendini geliştirmesi nedeniyle, kurulmaya başlamıştır. Özellikle eski bilgisayar kullanan, oyuncular tarafından bu ayarlama, oldukça önemlidir.

Bilgisayarınızın, başlat bölümünden bu işlemi gerçekleştirebilmeniz mümkündür. Arama butonuna yazdığınız, “güç planı” özelliğiyle performansı oldukça arttırabilmeniz mümkündür. Ekranda karşınıza çıkan, “güç planını arttır” seçeneğiyle, işleminizi gerçekleştirmiş olursunuz. Eğer bu seçenekle, istediğiniz hızı elde edemediyseniz; ‘Plan ayarlarını değiştir’ seçeneğine tıklamanız gerekmektedir. Bu işlemden sonra ise, “gelişmiş güç ayarını değiştir” seçeneğini kullanarak, işleminizi tamamlamanız mükündür.

Aynı zamanda, Pubg performans yükseltme işlemi için, sürücülerinizide güncellemeniz gerekmektedir. Bu işlem, hızınızın artmasında, size oldukça yardımcı olacaktır.Bu bilgisayar oyununda, sesleri iyi duyabilmeniz oldukça önemlidir. Bu bölüme geldiğiniz zaman, “geliştirmeler” sekmesine tıklayarak, işleminizi gerekleştirebilirsiniz. Buraya girdiğinizde, “Tüm Ses Efketlerini Engelle” seçeğine basmanız gerekir. Bu işlemi yaptığınızda, ses kesilecektir. Bilgisayarınızda, açık olan programları kapattığınızda ise; bu sorunlar ortadan kalkacaktır. Daha sonra tekrar “gelişmiş” seçeneğine geri dönmeniz gerekiyor. Bu sayfaya geldikten sonra ise; 16-bit 44100 Hz (CD Kalitesi) seçeneğini seçerseniz, sesleri daha iyi duymanız için size, yardımcı olacaktır. Bu oyun oynanırken, sesleri net duyabilmeniz, çoğu zaman kazanmanıza yardımcı olur. O yüzden de bu işlemleri eksiksiz tamamlamanız gerekmektedir. Ayrıca oyununuzun, hızını arttırmak istiyorsanız; Windwos 10 Hızlandırma Rehberini de kullanmanız gerekmektedir. Burada yer alan maddeleri uygularsanız, oyununuzun hızında, gözle görülür bir değişim olacaktır.

Diğer işlemler için ise;

  • Öncelikle WIN+R tuşuna basmanız gerekir. Daha sonra ise; Çalıştır programını tekrar açmanız gerekir. Programı açtıktan sonra ise, regedit.exe yazmanız gerekmektedir. Bu işlemlerin hepsini tamamladıktan sonra,HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\WindowsNT\CurrentVersion\Multimedia\SystemProfile tıklamanız gerekir.
  • Bir sonra ki işlemde ise, NetworkThrottlingIndex kısmına çift tıklayıp daha sonrasında, bu veriyi 7 tane “f” (fffffff) olarak değiştrirseniz, işleminizi tamamlamış olursunuz.
  • Verinin adını değiştirikten sonra, SystemResponsiveness kısmına iki kere tıklamanız gerekmektedir. Değer verisini ise, 0 yapmanız gerekir. Bu işlemi yaptıktan sonra, klasörün altında; Games yazılı bir dizi göreceksiniz. HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\WindowsNT\CurrentVersion\Multimedia\SystemProfile\Tasks\Games bu işlemi bu linki kullanarak, gerçekleştirebilirsiniz.
  • Orada bulunan GPU Priority, kısmına iki kere tıklayarak, dosya ismini, 8 olarak değiştiriniz. Sonrasında ise; Priority kısmına tıklayarak, dosya ismini 6 olarak değiştirmeniz yeterli olacaktır.
  • Scheduling Category, dosyasına tıklayıp, veri ismini High yaparsanız, Windows kayı defteri alanını, başarıyla güncellemiş olursunuz.

Pubg oyunu performans arttırma işlemi için, işlemci ayarlarınızı düzenlemeniz de, çok önemli bir işlemdir. Genel olarak, işlem çekirdekleri tasarruf amaçlı çalışmalarını durdururlar. Bunu engellerseniz, bilgisayarınızın ayarları yükselir. Bu ayarları yükseltmek için, birçok program vardır. Bu programları indirerek, bilgisayarınızın işlemci ayarlarını yükseltebilirsiniz. Bu işlemi yapmanız bilgisayarınızın hızını, fazlasıyla arttıracaktır.

Güncel sürücülerinizi güncelleyip, işlemci ayarlarınızı da düzenlettikten sonra; geriye ekran ayarlarınızı güncellemeniz kalır. Bilgisayarınızın, masaüstü kısmında;  sağa tıklayip, görev çubuğunda ki simgeleri kullanmanız gerekir. Daha sonra, NVIDIA veya AMD denetim masalarını kullanmanız gerekmektedir. Bu denetim masalarından bir tanesini kullanmak, yeterli olacaktır. Öncelikli olarak; 3D Ayarları – Görüntü ayarlarını önayarla kısmından ayarlarını önayarla kısmından, “gelişmiş 3D görüntü ayarlarını kullan” seçeneğinden, ayarlarınızı güncenlleyebilirsiniz.

Ekran Çözünürlük değiştirme ayarlarından ise, bilgisayar ekranınızın desteklediği, varsayılan çözünürlüğe sahip olduğundan emin olmanız gerekmektedir. Yenileme hızını ise, en yükseğe almanız; bilgisayarınızın hızlanması için destekleyici olacaktır.

Pubg Oyun Ayarları

Öncelikle, Steam kitaplığınızda bulunan, Pubg oyununa tıklamanız gerekir. Danden,ha sonra ise, özellikler bölümünde yer alan; “genel” sekmesine girmeniz gerekmektedir. Bu kısımdan ise; “başlatma seçeneklerini ayarla” kısmına tıklayarak, USEALLAVAILABLECORES metnini girmeniz gerekmektedir. Bu işlemi yaparak, bilgisayarınızda  bulunan oyun ayarlarını da güncellemiş olacaksınızdır.

Yine aynı şekilde, steam kitaplığınıza girip,  pubg oyununa tıklamanız gerekir. Özellikler seçeneğinde bulunan, “yerel dosyalara göz at” kısmıne tıklamanız gerekmektedir. Daha sonra, TslGame\Binaries\Win64 klasörüne giriniz.  Özellikler seçeneğine gelerek, uyumluluk sekmesine tıklamanız gerekmektedir. “Yüksek DPI Ayarlarını Değiştir” kısmına girerek, “Yüksek DPI ölçeklendirme davranışını geçersiz kıl.” Seçeneğini işaretleyerek, uygulamayı seçtiğiniz takdirde işleminiz tamamlanmış olur. Başka bir seçenek olarak, “Tam ekran iyileştirmelerini devre dışı bırak seçeneğinden ayarlarınızı düzeltebilirsiniz. Fakat bu seçenek, her zaman işinize yaramayabilir. Bu yüzden test edip, doğruluğunu kendiniz öğrenebilirsiniz. Hangi yöntemle daha iyi sonuç alıyorsanız, onu kullanabilirsiniz.

TimerResolution Programı

Pubg 2020 en iyi performans ayarları, için TimerResolution isimli program oldukça önemlidir. Öncelikle, bu programı bilgisayarınızın herahangi bir kısmına kaydedin. Daha sonra, oyunu açmadan öncelikle, programı açın. Programı açıp Maxiumum seçeneğine tıklamanız gerekir. Program, arka planda çalışmaya devam edecek şekilde, görev çubuğuna yollayarak oyunu açmanız, sizin için yeterli olacaktır. Oyundan çıkıp, programı kapatmak istediğiniz zaman ise; Default seçeneğine tıklayarak oyundan çıkabilirsiniz.

Hazır Oyun Ayarlarını Kendiniz Nasıl Yapabilirsiniz?

Bu ayarları, yapmak için birçok program geliştirilmiştir. Fakat siz pprogramları indirmeyip, kendiniz yapmak istiyorsanız, bu da oldukça kolaydır. İlk önce, oyunu çalıştırmanız gerekmektedir. Daha sonra ise, grafik ayarlarınızı düzenlemeniz gerekir. Bu düzeltmeler aşağıda belirtiliği gibi olmalıdır.

  • Rötuş: Bu ayar minimum bir düşüklükte olmalıdır.Eğer çok fazla arttırırsanız, FPS kayıpları yaşamanız mümkündür.
  • Doku: Doku ayarlarının, sistem özelliklerinden ayarlanması daha doğrudur. Yüksek donanım özellikli bilgisayarınız var ise, yüksek seçeneğine tıklayarak kullanmanız tavsiye edilir. Bilgisayarınızın, donanım sistemi ise, diğer bilgisayardan farklılık gösterebilir. Sisteminiz; orta, düşük, çok düşük ya da ultra olabilir. Bu ayarları, kendi bilgisayarınızın sistemini baz alarak, kolaylıkla yapabilmeniz mümkündür.
  • Gölge: Gölge ayarlarının çok düşük olması, işletim sisteminiz için daha doğru olacaktır.
  • Yeşillik: Yeşillik ayarının da, çok düşük kullanılması tavsiye edilmektedir.
  • Hareket izi: Oyunun, bu ayarını kapalı tutmanız, daha çok işinize yarar.
  • V Sync: Bu ayarın kapalı olması, oyun esnasında işinize yarar.
  • Görüş Uzaklığı: Bu ayarı maximum yükseklikte tutmanız, size hiçbir fayda sağlamayacaktır.
  • Efektler: Bu ayarı, en düşük düzeyde kullanmanız, sizin daha iyi olacaktır.
  • Ekran Modu : Bu ayar, tam ekran modu olarak kullanılmalıdır. Eğer, oyun esnasında çökme vs. Gibi problemler yaşıyorsanız; pencereli tam ekran modunu kullanarak, bu sorunu çözebilmeniz mümkündür.
  • Kenar Yumuşatma Özellikle, kenar yumuşatma ayarının çok düşük olması gerekir. Bu ayarı, düşük yada çok düşük tutmazsanız; bilgisayarınızın FPS ayarlarında, büyük kayıplar yaşamanız olasıdır.
  • Ekran Ölçeği: Bu kısımda bulunan ayarları, kendi bilgisayarınızın donanımına göre yapmanız gerekmektedir. Eğer bilgisayarınızın donanımı, çok yüksekse; %100 ya da %90 ayarında kullanabilirsiniz. Fakat, bilgisayarınızın donanımı daha düşük olabilir. Eğer, orta bir işletim sistemine sahipseniz; %75 ile %85 arasında ayarlayabilirsiniz. Eğer, donanımınız çok düşükse; bu ayarı; %70’e ayarlarsanız,  bilgisayarınızdan oldukça iyi performanslar yakalayabilirsiniz.

    Bu işlemlerin hepsini gerçekleştirdikten sonra ise; ayarlarına  tıklamanız gerekir. Bu kısma geldikten sonra ise; ölüm kamerası, envanter karakteri renderi, tekrar izleme ayarlarını kapatmanız gerekmektedir.

Bilgisayarınızda, düzeltmeniz gereken ayarlardan bir tanesi de; mause (fare) ayarlarıdır. Bunun için öncelikle başlat menüsüne girmeniz gerekir. Başlat menüsüne girdikten sonra ise; arama motoruna maus ya da fare yazmanız gerekir. Burada bulunan ayarları açtıktan sonra ise, işaretçi seçeneklerinin bulunduğu sekmeye girmeniz gerekmektedir. İşaret hızınızın 6. Bölmeye ayarlayarak işlmenizi sonlandırabilirsiniz. Fakar, maliyeti ucuz olan bir fareye sahipseniz, büyük ihtimalle DPI ayarlarını değştiremezsiniz. Bu yüzden, DPI ayarlarını geçmeniz daha mantıklı olacaktır. Eğer kullandığınız mause (fare), kaliteliyse DPI ayarlarına uygun bir yazılıma sahip olabilirsiniz. Bu yazılımı çalıştırmanız, oldukça işinize yarar.

Bilgisayarınızda bulunan, “Polling Rate” ayarı, aynı zamanda “Yenilenme Hızı” olarakta geçmektedir. Bu ayarı desteklenen ayarların, en yükseğine çıkarmanız gerekmektedir. Bu ayarı 1000 Hz. yaparsanız daha fazla faydasını görürsünüz. Bu işlemleri tamamladığınızda, mause (fare), normalde yaptığından daha fazla raporlama yapacaktır. Farenin daha fazla çalışması da, oyunu etkileyecek kesilmeleri en aza indirecektir.

Farenizde bulunan, DPI ayarlarını doğal seçmeniz gerekmektedir. Eğer, yüksek DPI seçerseniz; bu durum değerlerinizin oldukça hızlanmasına neden olacaktır. Farenizin sahip olması gereken, DPI ayarlarını internete yazarak kendiniz bulabilirsiniz. Bu ayarlar, genellikle; 400 ile 800 DPI arasında değişim göstermektedir. Eğer sizin için belirlenen ayarları bulamıyorsanız, farenizi 400-500 DPI civarında ayarlamak, fazlasıyla işinize yarayacaktır.

Pubg Oyunu’nun Hassasiyet Ayarları Nasıl Yapılır?

Bu ayarları yapmak, oldukça kolaydır. Öncelikle, oyunu çalıştır ya da sistem menüsünden, ayarlara girmeniz gerekmektedir. Bu ayarları, masunuza ve oyuna ne kadar hakim olduğunuza göre, kendiniz düzenleyebilirsiniz. Fakat, olması gereke ayarlar ise şöyledir; dürbün hassasiyeti-46, nişan hassasiyeti-45, x15 dürbün hassasiyeti-50, genel hassasiyet-55, x8 dürbün hassasiyeti-49, sürücü hassasiyeti-50, x4 dürbün hassasiyeti-48, x2 dürbün hassasiyeti ise 47 olmalıdır. Bu ayarları başarıyla yaptıysanız ayarlarınız oldukça yükselecektir. Eğerki, mauseped üzerinde, oyun karakterinizin 360 derece, döndüğnü farkedebiliyorsanız; bu durum, gayet başarılı bir düzenleme yaptığınız anlamına gelir. Eğer, 40 ya da 50 cm boyutlarında bir fare kullanırsanız, DPI değerlerinizi daha rahat bir şekilde kullanmanız mümkün olacaktır.

Pubg Oyunu’nun Ayarını Yükseltmek İçin Başka Ne Yapılabilir?

Pubg İçin En İyi Performans Ayarları Nasıl Yapılır? 2020 sorusu, arama butonlarında en çok aratılan sorularan, bir tanesi olmuştur. Bu ayarları yükseltebilmek için; kendi internet ayarlarınız da oldukça önemlidir.

Öncelikli olarak, widows otomatik güncellemelerinii kapatmanız gerekir. Bu güncellemeler, siz oyun oynarken başlayabilir. Güncellemelerin, siz oyun oynarken başlaması ise; oyunun oldukça aksamasına ve yenilmenize neden olmaktadır.

Bu güncellemeleri yaparken, bilgisayarınıza herhangi bir şey indirmemeniz, videolarınızı açık bırakmamanız da oldukça önemlidir. Evinizde, internet bağlantınızı kullabilecek bütün cihazlarınızı kapatmanız, oyunun hızlanmasında fazlasıyla etkili olacaktır. Oyun esnasında, LAN bağlantısı kullanmanız ise, daha fazla işinize yarayacaktır.

Mevcut ağ bağdaştırcılarınızın, yeni sürümünü yüklemeniz gerekir. Eğer uygun sürücüleri bulmakta, güçlük çekiyorsanız; yardım alabileceğiniz siteler mevcuttur. Eğer, bağlantınız antenliyse; modem antenlerinin dikey ya da yatay bir şekilde durması, bağlantınızın kaybolmaması için önemlidir.Son olarak ise; eğer, oyunu oynarken Dicord uygulamasını kullanıyorsanız; öncelikle kullanıcı ayarlarını açın ve donanım hızlandırmayı kapatın.

Pubg  2020 oyununu hızlandırmak için, bu bahsedilen ayarları düzeltirseniz, sizin için oldukça faydalı olur. Bu ayarları yaparken,  kendi bilgisayarınızın donanım ve işletim sistemini baz almanız, önemlidir.