Milyonlarca Çalışana Müjdeli Haber Geldi! Şartlara Uyan Herkes, Erken Emekli Olacak…

Milyonlarca çalışana o müjdeli haber geldi. Çoğu kişinin bilmediği SGK genelgesi var. Sigorta girişinizi öne çekebilmeniz artık mümkün. Sigorta başlangıcından önce yapılan doğumları SGK Genelgesi gereği ile borçlanmaları mümkün.

Emeklilik şartlarının kesinleşmesinde esas alınan en önemli unsurlardan biri sigorta başlangıç tarihidir. Sigorta başlangıç tarihiniz ne kadar eski olur ise emeklilik şartlarınız emeklilik şartlarınız aynı orantıda düşük olur. 1991 yılında ilk kez sigorta başlangıcı olan bir kadın 47 yaşında 5450 prim günü ile emekliliğe hak kazanabiliyor.

Erkeklerde Askerlik Borçlanması

 Erkeklerin sigortalılık başlangıcı askerlik süresi kadar borçlanıp geriye doğru götürmektir.  Askerden önce sigortalı olmayan ve askere giden bir kişi geri döndüğünde sigortalı bir işe giriş sağlamış ise askerlik borçlanmasını ilk işe giriş tarihine kadar geri çekebilme şansına sahiptir.

Askerlik görevini tamamlamaya gitmeden önce sigorta girişi olmuş ve çalışma sırasında askere gidenler askerlik borçlanmasında sadece prim günü kazanabilirler. Prim gününde eksik günleri olan erkeklerin ilk tercihi askerlik borçlanmasını ödemek.

Staj Zamanları Sayılmaz

Staj süreleri sigorta başlangıç tarihi olarak sayılmaz. Staj süresince adınıza kısa vadeli sigorta kolları primi bildirilir. Bu prim sizin sadece olası bir iş kazasınızda ya da hastalığınızda sağlık hizmeti almanızı sağlar.  Staj sigortası ilk işe giriş tarihi olarak değerlendirilmez. Fakat buna rağmen e-devlet hizmet ekranında bu dönem gözükür. Bunu gören birçok vatandaş emeklilik hesabı yaparken ister istemez karışıklığa sebep olabiliyor.

Öncesinde Staj Var İse Doğum Borçlanması İşe Giriş Tarihini Öne Çeker

Staj başlangıç tarihi sigortalı olan annenin doğum borçlanması durumunda bir istisna söz konusu haline gelebiliyor. Staj yapmış olan kadın sigortalılık başlangıç tarihinden önce yapmış olduğu doğumları SGK Genelgesi gereğince borçlandırmak mümkündür. Yüzlerce kadın sigortalı çalışan aylardır doğum borçlanma hakkının verilmesini talep ediyor.