Milli eğitim bakanı Ziya Selçuk’tan çarpıcı açıklamalar! Hangi illerde okullar kapanacak, hangilerinde devam edecek?

Milli eğitim bakanı Ziya Selçuk; artan vaka sayılarından dolayı yüz yüze eğitim ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. İlkokul, ortaokul ve liselerde yüz yüze eğitim için milli eğitim bakanlığı tarafından nasıl kararlar alındığı açıklandı.

Milli eğitim bakanı Ziya Selçuk; artan vaka sayılarından dolayı yüz yüze eğitim ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. İlkokul, ortaokul ve liselerde yüz yüze eğitim için milli eğitim bakanlığı tarafından nasıl kararlar alındığı açıklandı.

Artan vaka sayılarından dolayı yüz yüze devam edecek mi yoksa online eğitime geçilecek mi, hangi illerde okullar kapanacak, hangi illerde devam edecek en çok araştırılan konulardan bir tanesi oluyor. Ankara, İzmir, İstanbul, Bursa, Konya, Eskişehir, Adana, Trabzon gibi birçok ilde okul kapanacak mı sorusu yanıt bulmaya devam ediyor.

Ülke genelinde bir anda çok yüksek riskli illerin sayısı 58e kadar artış göstermesinden dolayı yeniden sokağa çıkma kısıtlamaları gibi kararlar gelmeye başladı. Bu anlarda yüz yüze devam eden eğitim süreçleri için son kararın ne olacağı, Ankara, İzmir, İstanbul, Bursa, Konya, Eskişehir, Adana, Trabzon gibi illerde yüz yüze eğitim devam edecek mi araştırılıyor. Milli eğitim bakanı Ziya Selçuk konu hakkında son dakika açıklamalarında bulundu. Bu açıklamalar ile merak edilen sorular yanıtları buldu.

Bakan Selçuk’tan açıklama…

Bakan Selçuk tarafından gelen açıklamalara bakılacak olursa yüz yüze eğitimler için çarpıcı sözlere yer verdi. TOKİ Mehmet Akif Ersoy ilkokulu ziyaretlerini gerçekleştirmesinin ardından basın mensuplarının kendisine sorduğu yüz yüze eğitim süreçleri için yanıt verdi. 2 Mart tarihinden itibaren başlayan yüz yüze eğitim süreçleri için dinamik süreci anlık takip ettiklerini dile getirdi. Bu süreçlerde rahatlık ile okulların devam edecekleri ilkokullarda yüzde 80, ortaokullarda yüzde 76, liseler için de yüzde 70 oranında katılım olduğu dile getirildi.

Okullara devam etme konusunda her ne kadar yüz yüze eğitim öncelik olsa bile salgın şartlarında dolayı lise son ve orta son sınıflar hariç diğer okullar kapatılacak. Bir süre daha online eğitime geçilecek.

Korona virüs risk haritasının açıklanmasından dolayı 64 il yüksek riskli il kategorisinde yer almasından dolayı farklı kısıtlamalar gelirken eğitim süreçleri de online olarak devam etmek zorunda kalacak.