Emniyet Genel Müdürlüğü İnterpol-Europol Türkiye Daire Bakanı Lütfi Çiçek bayram tatilini memleketi Sivas’ta geçirdi. Çiçek, her Sivas ziyaretinde olduğu gibi yine Meraküm Mevkiinde bulunan Kangal Yetiştirici ve Eğitmeni Hüseyin Yıldız’a ait çiftliği ziyaret etti. Burada Kangallar ile vakit geçiren Çiçek, Kangalların milli güvenlikteki yerinin ve öneminin arttığını belirti.
Sınır birliğini Kangallar korudu
Çiçek, 1995 yılında terörle mücadelede görev aldığı dönemler bulunduğu birliğe karşı terörist sızmalarını Kangallar ile engellediğini belirtip, “Sivas’ta Kangallar ile vakit geçirip Ankara'nın tüm stresini atıyoruz. Biraz geçte olsa Kangalların değeri anlaşıldı. Ben 1995 yılında Hakkari-Şemdinli’de sınır karakolunda görev yaptım. O yıllarda orada benim 3 Kangalım vardı.
O Kangal köpekleri sayesinde terör unsurlarının birliğimize sızmasını engelledim. Yıllar sonra Kangal köpeklerindeki bu hassasiyet, duygu, duyarlılık ve koruma yeteneklerinin anlaşılması güzel. Gerek ordumuz, gerek polis teşkilatımız, gerekse diğer güvenlik unsurlarımız Kangal köpeklerinden faydalanacak inşallah” dedi.