Cumhurbaşkanı Erdoğan Duyurdu! Hesaplara anında yatacak! 7 bin TL hibe destekleri geliyor…

Milyonlarca vatandaşın uzun zamandır beklediği müjdeli haberler gelmeye başladı. Recep Tayip Erdoğan tarafından merakla beklenen açıklama geldi. 3 ay boyunca 1000 TL değerinde hibe destekleri verilirken 750 TL kira destek ödemeleri için flaş açıklamalar belli oldu. Ödeme her ne kadar 3 ay olarak açıklansa bile bu sefer gelen açıklamalar ile beraber 4 ay boyunca devam edecek.

Milyonlarca vatandaşın uzun zamandır beklediği müjdeli haberler gelmeye başladı. Recep Tayip Erdoğan tarafından merakla beklenen açıklama geldi. 3 ay boyunca 1000 TL değerinde hibe destekleri verilirken 750 TL kira destek ödemeleri için flaş açıklamalar belli oldu. Ödeme her ne kadar 3 ay olarak açıklansa bile bu sefer gelen açıklamalar ile beraber 4 ay boyunca devam edecek. Büyük şehirlerde meydana gelen gelir kayıpları için 4 bin TL, kira yardımları için de 3 bin TL olarak ödemeler verilecek. Diğer geri kalan iller için ise 6 bin TL olarak verilecek. Başvurular 31 Mayıs 23:59 sularına kadar e devlet aracılığı ile devam edecek.

Kira, gelir kaybı ile ciro kaybı gibi gelecek düzenlemeler geçtiğimiz aralık ayı içerisinde resmi gazetede yayına alındı. 3 ay olarak verilecek destekler belli oldu. Ödeme her ne kadar 3 ay olarak açıklansa bile bu sefer gelen açıklamalar ile beraber 4 ay boyunca devam edecek. Büyük şehirlerde meydana gelen gelir kayıpları için 4 bin TL, kira yardımları için de 3 bin TL olarak ödemeler verilecek. Diğer geri kalan iller için ise 6 bin TL olarak verilecek. Büyük şehirler için kira destekleri 1000 TL olarak verilirken küçük şehirler için de 750 TL olarak ödenecek. E devlet aracılığı ile verilen destek ödeme başvuruları olumlu sonuçlandığı zaman esnafların hesaplarına yatırılacak.

Ödemeler 4 aya çıktı…

Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından gelen açıklama sırasında; "Salgının,  faaliyetlerini olumsuz etkilediği esnaflarımıza yaptığımız aylık 1000 lira gelir  desteğiyle, 750 lira ve 500 lira arasındaki kira desteği süresini 1 ay daha  uzatıyoruz" sözlerine yer verildi.

Yapılan açıklamalara bakılacak olduğu zaman başvuru süreçleri bir ay daha uzatıldı.