Büyük Müjde Eşi Vefat Etmiş, Kadınlara Devlet Desteği! 2022 Devlet desteği Nasıl Alınır? İşte Detaylar...

Devlet 2022 senesinde da eşi vefat etmiş, sosyal güvencesi aylık maaşı olmayan bayanlara destek sağlayacağını ilan etti.Sosyal devlet projeleri kapsamında Aile Bakanlığı'nın yardım planları milyonlarca vatandaşa ulaşmaya devam ediyor. Aileleri, fertlerin özel durumlarına göre sağlanan devlet destekleri ile pek çok yurttaşlar mağduriyet yaşamadan içerisinde bulundukları zor durumlardan kurtuluyorl

Devlet 2022 senesinde da eşi vefat etmiş, sosyal güvencesi aylık maaşı olmayan bayanlara destek sağlayacağını ilan etti. Sosyal devlet projeleri kapsamında Aile Bakanlığı'nın yardım planları milyonlarca vatandaşa ulaşmaya devam ediyor.

Aileleri, fertlerin özel durumlarına göre sağlanan devlet destekleri ile pek çok yurttaşlar mağduriyet yaşamadan içerisinde bulundukları zor durumlardan kurtuluyorlar.

2021 senesinde çok sayıda alanda destek ödemesi yurttaşlarla buluşmuştu. 2022 senesinde da yurttaşların aynı şekilde sosyal yardım programlarıyla buluşmaları hedefleniyor. Listenin ilk sırasında da sosyal güvencesi bulunmayan yurttaşlar bulunuyor.

SOSYAL GÜVENCESİ OLMAYAN, EŞİ VEFAT EDEN KADINLARA AYLIK MAAŞ

Aile Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü üzerinden eşi vefat eden, sosyal güvencesi bulunmayan, geride maaş kalmayan bayanlara 2 ayda bir maaş ödemesi yapıyor. 2021 senesinde 325 TL olan maaş ödemeleri 2022 senesinde yükselecek. Bakanlığı ödemeleri 2 ayda bir 650 TL olarak yapıyordu.

Bakanlığın Açıklaması

Eşi vefat eden bayanlar için sağlanan devlet destekleri ilişkin Aile Bakanlığı "Hanede sosyal güvencesi olan birey bulunmayan, 3294 sayılı Kanun kapsamında ihtiyaç sahibi olan ve son fotoğrafı nikahlı eşini kaybetmiş bayanlara yöneliktir." açıklamasında bulundu.

Ödemeler 2 Ayda Bir

Söz konusu destek ödemeleri 325 TL olarak hesaplanır. Her ay bayanların hesabına 325 TL eklenir fakat ödemeler 2 ayda bir 650 TL olarak yapılır. 2022 senesinde 650 TL'lik rakamın yükselmesi bekleniyor.

Başvuru İşlemleri

Aile Bakanlığı eşi vefat eden bayanların kaymakamlıklara gitmelerini burda sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına ulaşmalarını ve tüm işlemleri bu birimlerden yapılacağını bildirdi.