4D’li Taşeron işçiler için tediye müjdesi geldi! Bu haber aylardır bekleniyordu….

Taşeron olarak istihdam eden vatandaşlar için son zamanlarda en çok merak edilen konulardan bir tanesi de son taksitleri verilecek tediye ödemeleri oluyor. Vatandaşlar tediye ödemelerinin son taksitlerinin ne zaman yatacağı en çok araştırdıkları konular arasına girmişti. Peki, ödemeler ne zaman yapılacak?

Tediye ödemeleri ne zaman?

Kadrolu yaşama geçen taşeron iiçiler için her yıl düzenli olarak 52 günlük tediye ödemeleri yapılıyor. Bu ödemeler tek parçada değil de dört taksit ile veriliyor. İlk üç taksit ödemesi; 31 Ocak, 22 Mayıs ve 27 Temmuz günleri yapıldı. Vatandaşlar tarafından son taksit ödemeleri ne zaman yapılacak diye merak ile bekleniyordu.

Tam 52 günlük olarak verilecek tediye ödemesinin son taksiti yani son 13 günlük ödemesi kaldı. Geçtiğimiz günlerde resmi gazetede yayına alınan tarih ile beraber 4. Tediye ödemeleri 14 Aralık tarihinde yapılacak olduğu da belli oldu. Tediye ödemesi alacak vatandaşların ödemeleri anlık olarak hesaplarına aktarılacak.

İlave tediye ödemeleri ne kadar?

Vatandaşlar tarafından son taksit ödemeleri gelirken ne kadar tediye ödemeleri alacaklarını da merak ediyor. Tediye ödemeleri kapsamında kaçar günlük ödemeler yapılacağı belli olsa bile asıl miktarlar her yıl olarak değişir. Bir sene içerisinde taşeron işçi için tam 52 günlük ödeme yapılır. Bunlar dört taksit ile ödenir ve her taksit ödemesinde 13 günlük olarak verilir.

Ödemeler vatandaşların aldıkları maaşlara göre belirlenir. Brüt maaşlara göre belirlemeleri yapılan bu ödemelerden SGK primleri gelir vergisi ve damga vergisi çıkarılır. Ardından kalan kısım vatandaşların maaşlarına ödenir. Hak eden tüm taşeron vatandaşlar için ödemeler 14 aralık tarihi ile beraber anlık olarak hesaplarda yer alacaktır. Asgari ücret ile istihdam eden bir vatandaş için yıl içerisinde yapılacak tediye ödemesi de 52 günlük olarak 3646 TL olarak belirlendi. Bu kapsamda vatandaşlara verilen ek ödemeler ile aralık ayında yapılacak. Ödemelerden yararlanmak için vatandaşların en olarak başvuru yapmasına falan gerek yoktur. Otomatik bir şekilde hesaplara aktarılır.