1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. Peynir Kolesterolü Yükseltebilir
Peynir Kolesterolü Yükseltebilir

Peynir Kolesterolü Yükseltebilir

Genç ve kilo sorunu olmayan hastalarda görülen kolesterol yüksekliğinin nedeni hayvansal besinler olabiliyor.

A+A-

Genelde şişmanlık, kötü beslenme ve yaşın ilerlemesi nedeniyle görülen kolesterol yüksekliğinin nedenlerinden biri de hayvansal gıdaların tüketilmesi. Beslenmede kırmızı et, tereyağı, peynir çeşitleri, kaymak, hamur işleri gibi yiyeceklerin tüketilmesi kolestrolün yükselmesine neden olabiliyor. Özellikle kilo sorunu olmayan bazı hastalara yapılan diyetlerde bu besinlerin tüketimi bırakıldığında değerlerin normale döndüğü ortaya çıktı.

Yüksek tansiyonun da etkisiyle artış gösteren kolesterol hareket kısıtı olan hastalarda artabiliyor. Ama bazen iyi kolesterol adı verilen HDL normalken diğerleri yüksek olursa bu durumda genç hastalar için ilk seçenek diyetin değişmesi oluyor.

6 Haftalık Tüketim Sınırı

Kahvaltıda tüketilen yumurta, peynir çeşitleri, tereyağı, sucuk, salam gibi yiyeceklerin tüketimine ara verilerek sebze ve meyve ağırlıklı beslenilmeye başlaması son derece önemlidir. Sağlıklı beslenip düzenli olarak egzersiz yaparak 6 hafta geçiren hastalarda kolesterol düzeylerinin normale döndüğü görüldü. Bu durumun bir nedeni olarak gösterilen besin alerjilerine de dikkat etmek gerekiyor.

Yumurta ve peynir bazı hastalara kolesterol yaparken bazılarının değerlerini dengeleyebiliyor. Yani beslenmenin etkisi kişiden kişiye değişiyor. Sebzeleri ve meyveleri çiğ olarak tüketenlerin kolesterolleri daha düşük oluyor. Bu yüzden diyetlerde doymuş yağlar yerine zeytinyağı gibi tekli yağlar tercih edilmelidir. Hazır salata sosları ve krema türü tatlılardan kesinlikle uzak durulması gerekmektedir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.