1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Balıkçıların Ağlarına Yüzlerce Balon Balığı Takıldı
Balıkçıların Ağlarına Yüzlerce Balon Balığı Takıldı

Balıkçıların Ağlarına Yüzlerce Balon Balığı Takıldı

Antalya'nın Finike ilçesinde bir balıkçının ağına yakalanan yüzlerce balon balığı büyük endişeye neden olduğu görülüyor.

A+A-

Ekonomik değeri bulunmayan bu balık türü aynı zamanda denizdeki diğer balık türleri içinde büyük bir risk oluşturduğu belirtiliyor.

Kızıldeniz'den Akdeniz'e gelen balon balığı sürüleri bulunduğu yerlerdeki ekonomik değeri bulunan balıkları yok etmesinin yanında sahip olduğu zehir ve keskin dişleri ile de büyük bir risk unsuru oluşturuyor.

Akdeniz’de son dönemde iklim dengesizlikleri sonucunda sayılarında büyük bir artış gösteren ve keskin dişleri ile pirana balığını andıran balon balığı, amatör ve profesyonel balıkçıları gittikçe olumsuz etkilediği görülüyor.

Bu balık türü bulundukları bölgede ekonomik değeri olan balık türlerini yok eden ettiğinden dolayı balıkçılık ve deniz popülasyonu anlamında en önemli sorunlar arasında ilk sırada yer alıyor.

Finike ilçesinde bir balıkçının ağına takılan yüzerce balon balığı ise olayın önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.

Denizleri Balon Balıkları İstila Ediyor

13 Ekim Pazar akşamı balık tutmak amacıyla denize açılan balıkçı Mehmet Sever’in ağına takılan balon balığı sürüsü ile adeta neye uğradığını şaşırıyor. Bölgede balon balıkları son dönemde sıklıkla görülse de sürü şeklinde ilk defa görüntülendi.

Yüzlerce balon balığını ağla teknesine çeken Sever, gördüğü manzara karşısında hemen cep telefonu kamerasına sarıldı ve balon balığı sürüsünü sosyal medyada paylaştığı görülüyor.

Akdeniz'de ve Ege denizinde sayıları engellenemez ve kritik seviyeyi zorlayacak şekilde artan balon balıklarının gıda ve deniz güvenliğini ciddi anlamda tehdit ettiği belirtiliyor.

Zehirli balıklar kategorisinde yer alan bu balıkların bulunduğu yerlerde diğer balık türlerinin sayısında ciddi bir azalma gözlemleniyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.