1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Volkswagen’den Resmi Açıklama Ertelendi
Volkswagen’den Resmi Açıklama Ertelendi

Volkswagen’den Resmi Açıklama Ertelendi

Volkswagen, Manisa’da kuracağı fabrikayla ilgili bu ay yapması planlanan resmi açıklamanın ‘Barış Pınarı’ harekâtı nedeniyle bir süreliğine ertelendiği açıklandı.

A+A-

Volkswagen tarafından sadece resmi açıklamanın ileriki bir tarihe ertelendiği açıklansa da özellikle Alman basını sanki projeni tamamen iptal edildiğine dair bir algı yaratmaya çalıştıkları görülüyor. Oysa Volkswagen sadece resmi açıklamanın iptal edildiğini belirtti.

Bu anlamda Türk yetkililerde fabrika projesinin iptal edilmesinin söz konusu olmadığı sadece operasyon sürecinde Volkswagen şirketinin yapılan hareket nedeniyle resmi açıklamayı yapmak için tansiyonun düşmesini beklediği ifade ediliyor.

Alman basını ise Volkswagen şirketinin açıklamasın tamamı ile çarpıtılarak şirketin operasyondan dolayı yatırım yapmaktan vaz geçtiği algısını yaratmaya çalıştıkları görülüyor.

Romanya ve Bulgaristan Pusuda Bekliyor

Volkswagen, Manisa’da kuracağı fabrikayla ilgili olarak resmi açıklamayı ertelediğini açıklaması ile birlikte daha önceki süreçte yatırım ile ilgili rekabete girdiğimiz Bulgaristan ve Romanya’nın tekrar devreye girmeye çalıştıklarına dair bilgiler ardı ardına geliyor.

Bu anlamda Romanya Başbakanı’nın Volkswagen şirket yöneticilerini aradığı ve yatırımın ülkelerine kaydırılması için her türlü teşvik ve kolaylığı yapacaklarını ifade ettiği belirtiliyor.

Bulgaristan’da söz konusu fabrika ile ilgili olarak yeni bir teklif sunmayı planladıkları ifade ediliyor. Türk yetkililer ise anlaşmanın bozulması gibi bir durumun kesinlikle söz konusu olmayacağı ve resmi açıklamanın ortalığın sakinleştikten sonra Volkswagen tarafından yapılacağı bilgisini verdikleri görülüyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.