1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Milli Takım İçin Tarihi Fırsat
Milli Takım İçin Tarihi Fırsat

Milli Takım İçin Tarihi Fırsat

Deplasmanda Fransa ile 1-1 berabere kalan milli takımımız için futbol tarihimizde daha önce görülmemiş bir şansı değerlendirme fırsatı doğdu.

A+A-

2020 Avrupa Şampiyonası eleme maçlarında milli takımımız kusursuza takın bir performans sergiliyor. Bu anlamda kendi sahamızda 2-0 yendiğimiz Fransa’ya rövanşı vermeyerek aldığımız 1 puan futbol tarihimiz için daha önce görülmemiş bir fırsatı da ayağımıza kadar getirdiği görülüyor.  Eğer milli takımımız kalan 2 maçı da galip tamamlarsa ikili averajda Fransa milli takımının üzerinde yer alacak. Tüm gruplar içerisinde en iyi performansı gösteren 6 takımı ise 2020 Avrupa Futbol Şampiyonasında seri başı olacağından dolayı milli takımımız son 2 maçı kazanması halinde futbol tarihimizde ilk kez uluslar arası bir organizasyona seri başı olarak torbalarda yer alacak.

Seri Başı Olmak Çok Büyük Avantaj Sağlıyor

Milli takımımız son 2 maçı kayıpsız atlatarak seri başı olması halinde ise çok büyük bir avantaj yakalıyor. En önemli avantaj ise Avrupa’nın en önemli 5 ülkesi ile aynı grupta yer almayarak gruptan çıkma şansının oldukça arttığı görülüyor. Zaten Avrupa Futbol Şampiyonaları tarihi incelendiğinde seri başı takımlarının çok büyük bir bölümünün ilk tur gruplarının geçtikleri görülüyor. Hatta genel itibari ile seri başı takımlarında yüzde 60’lık bir bölümünün çeyrek final ve daha da ötesine geçtiği görülüyor. Milli takımızın önümüzdeki maçta İzlanda’yı yenmesi ile son maçta sadece grubun değil dünya futbolunun en zayıf takımlarında Andora ile karşılaşacağımızdan şansımız oldukça yüksek görünüyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.