1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. IMF Türkiye İçin Büyüme Tahmini Revize Etti
IMF Türkiye İçin Büyüme Tahmini Revize Etti

IMF Türkiye İçin Büyüme Tahmini Revize Etti

Uluslararası Para Fonu IMF Türkiye için 2019 yılı büyüme verilerini revize ederek bir önceki raporda eksi büyüme beklerken bu raporda 0,2 büyüme olacağı ön görülüyor.

A+A-

Uluslararası Para Fonu IMF, Türkiye ile ilgili olarak ‘’2019 yılı Güz Dönemi Dünya Ekonomik Görünüm Raporu’’ birçok ekonomik veride pozitif bir şekilde güncellemeye giderek yayınladığı görülüyor. Türkiye için Nisan ayından yayınlana bir önceki değerlendirme raporunda 2019 yılı için yüzde 2,5 oranında eksi yönde büyümenin beklendiği ifade edilirken, IMF tarafından, Eylül ayında güncellenen değerlendirme raporunda bu veriyi yüzde 0,25 büyüme olarak değiştirdiğini açıklamıştı. IMF, tarafından sunulan ve güncel verilere göre son şeklini alan Ekim ayı raporunda büyüme beklentisini yüzde 0,2 olarak gerçekleşeceğini ön görüyor. IMF, 2020 yılı için büyüme beklentisini yüzde 2,5 oranında yüzde 3 oranına yükselttiği görülüyor. Ülkemizdeki YEP programında ise 2020 ve 2021 için yüzde 5 büyüme ön görülüyor.

Enflasyon Beklentisi De Düştü

IMF tarafından sunulan en güncel raporda ise ortalama enflasyon beklentisi olarak ise 2019 yılı için yüzde 17,5’ten yüzde 15,7’ye, 2020 yılı için yüzde 14,1’den yüzde 12,6’ya indirildiği görülüyor. Yılsonu için tüketici fiyatları enflasyon oranı için ise yüzde 15,5’ten yüzde 13,5’e, gelecek yıl için yüzde 14,0’ten yüzde 12,0’ye çektiği görülüyor. IMF’n işsizlik oranı için beklentisi bu yıl için yüzde 13,7 gelecek yıl için ise 11,4 seviyesinde olacağı ön görülüyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.