1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Suriye Sınırında Ekonomi Gündemden Düşmüyor!
Suriye Sınırında Ekonomi Gündemden Düşmüyor!

Suriye Sınırında Ekonomi Gündemden Düşmüyor!

Türkiye’nin gözü Suriye’den çekilmiyor. Son dönemde planlanan operasyonlar ile Suriye’nin köylerinde titiz çalışmalar var.

A+A-

Peki, Suriye ekonomisi ne olacak? Suriye sınırıhaberleri ne durumda? Elbette Suriye sınırı içinde de gündem ekonomi. Türkiye’nin yaptığı açıklamalar ve girişimleri, sınırda hem barışın olması hem de halkın kalkınması yönünde adımların atılması şeklinde. Köylere bakıldığında bazı yerlerde askeri hareketliliğin sürmesi de söz konusu.

Köylerde Hareketlilik Sürüyor

Elbette halkın barış içinde yaşaması için Türk askerinin emeği Suriye için devam ediyor. Ancak ekonomik durumda gözlerden kaçmıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bu konuyla alakalı sık sık açıklamaları bekleniyor. Sonuç olarak hem halkın yaşaması hem de ekonomi gündeminin sorunsuz şekilde ayakta kalması adına gereken yapılıyor. Suriye sınırında ekonomi gündemi gelişmenin ötesinde, yaşamı mümkün kılan ve savaş sonrasında en iyi şekilde halkın orda muhafaza edilmesi şeklinde. Yakın zamanda Trump ve Erdoğan buluşmasında bu konunun da yeniden gündeme gelmesi bekleniyor.

Şenyurt Köyünde Sessizlik Var

Suriye sınırları içinde yer alan Şenyurt köyü, sessizliğin hakim olduğu köyler arasında. Herhangi bir çatışma yok ve güvenli bölge olarak geçiyor. Bakıldığında orada yaşamaya başlayan halk olduğu da görülüyor. Aynı şekilde market, manav gibi işletmelerin de çalışmaları devam ediyor. Suriye sınırında barış olan köyler arasında olan bu köyde sessiz ve huzur hakim.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.