1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. 2,5 Aylık Bebeğin Ölümüne Soruşturma Açıldı
2,5 Aylık Bebeğin Ölümüne Soruşturma Açıldı

2,5 Aylık Bebeğin Ölümüne Soruşturma Açıldı

Adana’da daha 25 günlük iken rahatsızlanan ve tam 3 hastanede teşhis konamayan Hüseyin Bebe için ancak 4. Hastane menenjit teşhisi konulabildi.

A+A-

Talihsiz Hüseyin bebek, ailesi tarafından 3 farklı hastaneye götürülmesine rağmen her seferinde yanlış teşhis konmasından dolayı gerekli tedaviyi alamadığı belirtiliyor. Ancak en son götürüldüğü 4. hastanede menenjit teşhisi konması ile birlikte gerekli tedaviye başlanan 2,5 aylık Hüseyin bebek, beyin kanaması sonucu hayata gözlerini yumduğu belirtiliyor. Acılı baba Emre Sarıgül, 20 Eylül’de bebeklerinin hastalanması ve gerekli tedavinin yanlış teşhis nedeniyle zamanında yapılamaması nedeniyle 3 hastane ile doğumun yapıldığı bir tıp merkezi ile ilgili olarak Cumhuriyet Savcılığı’na ‘görevi ihmal, resmi belgede sahtecilik, görevi kötüye kullanma, yaralama’ suçlarından suç duyurusunda bulunduğu bilgisine ulaşıldı. Suç duyurusu ile birlikte Sağlık Bakanlığının konu ile ilgili olarak 3 hastane ve doğumun yapıldığı tıp merkezi hakkında soruşturma başlatıldı.

3 Hastane ve Doğumun Yapıldığı Tıp Merkezine Soruşturma Açıldı

Tuğba ve Emre Sarıgül çifti 29 Temmuz'da bir tıp merkezinde bir erkek evlatları dünyaya geliyor. Hüseyin bebek doğumundan 25 dün sonra ise ateşlenme ve hırıltılı nefes alması şikâyetleri ile rahatsızlanıp ailesi tarafından hastaneye götürülüyor. Sürekli aynı şikâyetlerin tekrar etmesi nedeniyle 3 farklı hastaneye götürülen Hüseyin bebek en son özel bir hastanede menenjit teşhisi konularak yoğun bakıma kaldırılıyor. Fakat tedavide geç kalındığı için beyin kanaması geçiren Hüseyin Bebek vefa ediyor. Baba Emre ve anne Tuğba Sarıgül, avukatları Cihan Emre Durmaz aracılığıyla 20 Eylül'de bebeklerinin hastalanmasında ihmalleri olduğu gerekçesiyle 3 hastane ile doğumun yapıldığı bir tıp merkezi hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunmaları ile birlikte hem savcılık hem de sağlık bakanlığının harekete geçerek soruşturma başlattıkları bilgisine ulaşıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.