1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Açık Öğretim Kayıtlarında Son 3 Gün
Açık Öğretim Kayıtlarında Son 3 Gün

Açık Öğretim Kayıtlarında Son 3 Gün

Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim lisans ve ön lisans bölümlerinde okuyan yüz binlerce öğrenci için kayıt yenileme için son 3 güne girildi.

A+A-

Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim lisans ve ön lisans bölümleri için başlayan kayıt yenileme için son tarih olarak 18 Ekim tarihi olması sebebiyle kayıt yenilemek isteyen öğrencilerin acele etmesi gerekiyor.  18 Ekim Pazartesi mesai saati bitiminde son bulacak başvuruların hiçbir suretle uzatılmayacağı belirtiliyor. Adayların ilk olarak Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim resmi internet sitesine kendi kullanıcı adı ve şifreleri ile giriş yaparak ders seçimleri yapılması gerekiyor. Ders seçimlerinden sonra ise ekranda beliren rakamında ödenmesi gerekiyor. Bu bedeli ödenmemesi halinde ise kayıt yenilenmeyeceğinden dolayı adayların yeni dönemde sınavlara girme hakkı bulunmuyor.

Harç Bedellerine Büyük Tepki

Anadolu Üniversitesi yaklaşık 3 yıldır açık öğretim öğrencilerine kitap dağıtmazken tüm ders materyallerinin resmi internet sitesi üzerinden öğrencilerin kullanımına sunuyor. Fakat kitap dağıtımının durdurulmasına rağmen hala yüksek oranlardaki harç paraları ise büyük tepki topluyor. Bu anlamda en düşük harç ücreti 263 TL olduğu görülüyor. Ayrıca kurumun her dönem için bu parayı talep ettiği ve ayrıca açılan yaz sınavları içinde aynı bedelin istediği vurgulanıyor. Başvuruların yapan adaylar ücretleri resmi siteden kredi arktı ya da banka kartı ile 7 gün 24 saat ödeme fırsatları bulunuyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.