1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. İstiklal Caddesindeki Cinayette İddianame Kabul edildi
İstiklal Caddesindeki Cinayette İddianame Kabul edildi

İstiklal Caddesindeki Cinayette İddianame Kabul edildi

Eylül ayında İstiklal Caddesi’nde bıçaklı cinayet olayı gerçekleşmişti. 7 Eylül’de gerçekleşen olayın iddianamesi bugün kabul edildi.

A+A-

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) mezunu olan 23 yaşında ki Halit Ayar, İstiklal Caddesinde cinayet kurbanı olmuştu. Bıçaklanarak öldürülmesinin ardından günlerce konuşulan bu olayda iddianame kabul edildi.

İki Sanık İçin Ağırlaştırılmış Müebbet Talebi

İddianame sanık Emrah Yaşar ve Erhan Kurdal için kasten öldürme suçundan ağırlaştırılmış  müebbet hapis isteniyor. Aynı zamanda iddianamede yer alan iki kişiye karşı bir suçu işleyememekten duydukları infialle kasten öldürmeye teşebbüs suçu için de 26 yıldan 40’ar yıla kadar hapis cezası isteniyor. İstiklal caddesinde bıçaklanan kişi hayatını kaybetmiş olduğundan, yaşanan bu durumun elbette cezası son derece ağır olacak gibi gözüküyor. Ayrıca iddianamede gece vakti silahla yağmaya teşebbüs etme suçlarından da beşer yıldan, 7 yıl 6’şar ay olmak üzere toplam 31 yıldan 47 yıl 6’şar aya kadar hapis cezası isteniyor.

27 Aralık Duruşma Tarihi

İddianamenin kabul edilmesinden sonra duruşma tarihi de belirlendi. Sanıkların davası 27 Aralık’ta görülecek. Elbette iddianamede yer alan söylemlerin hangilerinin kabul edileceği ve sanıkların ne kadar ceza alacağı bilinmiyor. Ancak duruşma sonrasında yapılacak olan açıklamalar ile İstiklal caddesinde yaşanan cinayet ile alakalı meraklar giderilecek. Her iki tarafın da avukatı gerekli olan açıklamayı özenle yapacaktır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.