1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Nobel Ekonomi Ödülünün Sahipleri Belli Oldu
Nobel Ekonomi Ödülünün Sahipleri Belli Oldu

Nobel Ekonomi Ödülünün Sahipleri Belli Oldu

Nobel Ekonomi ödülünün sahipleri belli oldu. Açıklanması beklenen Nobel Ödülü kazananları son dakika haberi ile açıklandı.

A+A-

İsveç Kraliyet Bilimler Akademisi (RoyalSwedishAcademiy of Sciences) Nobel Ekonomi Ödülü’nün AbhiitBanerjee, EstherDuflo ve Michael Kremere verildiğini açıkladı. Evet, Nobel ekonomi ödülü alanlar belli oldu.

Hintli Abhhijit Nobel Ödülü Alanlar Arasında

Yapılan açıklama ile birlikte, ödülü kimlerin aldığı belli oldu. Hintli Abhhijit, ödülü hak edenler arasında gösteriliyordu. Sonucunda ise şaşırtmayan bir sonuç ile Nobel ekonomi ödülünü alanlar arasında yerini aldı. Hintli katılımcı dışında ekonomi ödülünü alanlar kimler?

Fransız EstherDuflo

Ekonomi ödülünün bir diğer sahibi ise Fransız Esther Duflo oldu. Ekonomi ödülünü alıp, sevincini paylaşanlar arasında yer alıyor. Kısa süre içinde duyurusu yapıldığından, bu alanda tebrikleri kabul ederek sevinçlerini paylaştılar. 2019 Nobel ekonomi ödülü küresel yoksulluğu azaltma konusunda deneysel çalışma yapan ekip, ödülü kazanmalarının sevincini de paylaştı. Küresel yoksulluğu azaltma konusu, evrensel anlamda düşünülmüş olan bu konu ve proje dikkat çekerek, ödülü hak eden isimler arasında yer almalarını sağladı.

Amerikalı Michael Kremere

Son olarak ekonomi Nobel ödülünü alan ve sevincini büyük bir keyif ile yaşayan kişi ise Amerikalı Michael Kremere’dir. Ödülün kutlamasını da yaparak, en iyi şekilde Nobel Ekonomi ödülü başarısı sevinci yaşandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.