1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Son dakika gelişmesi: Alamos Gold Projesi Durdu
Son dakika gelişmesi: Alamos Gold Projesi Durdu

Son dakika gelişmesi: Alamos Gold Projesi Durdu

Geçtiğimiz günlerde gündemden düşmeyen Kazdağları için son açıklama geldi. AlaMOS Gold inşaatı durdurdu. Peki, neden?

A+A-

Evet, uzun bir süre Kirazlı projesi ile ilgili çalışmalar yapılıyor. Üstelik pek çok kişinin yapılmasını istemediği bu çalışma ile ilgili durdurma kararının çıkarılması da istenmişti. Şimdi ise Alamos Gold Kirazlı Projesi’ni durdurdu. Sebebi ise inşaat ruhsatının yenilenmemesi.

Ruhsat Yenilenene Kadar Faaliyet Olmayacak!

Yapılan açıklamalara göre ruhsat tarihi bitti. Kazdağları Kirazlı mevkii içinde gerçekleşen altın aramaları, Kanadalı Firma Alamos Goldtarafından yapılıyordu.  İnşaat ruhsatının yenilenmemesi gerekçesi ile bölgede ki faaliyetin tamamen durdurulması sağlandı. Şirket Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile temas halinde olarak, ruhsat yenileme işleminin gerçekleşeceği konusunda da açıklama yaptı. Kazdağları altın arama projesi kapsamında projenin devam etmesi adına yeniden ruhsat verilecek.

Kazdağları’nda Altın Aramak

Alamos Gold şirketinin yaptığı altın arama çalışmalarında, toplamda 195 bin ağaç kesildi. Kaz Dağları’nda altın aramak için toplamda 195 bin ağaç kesildi ve 2007 yılından bu yana TBMM’ye verilen Meclis Araştırma Önergeleri de dikkate alınmadı. MHP tarafından istenen Meclis araştırması ile ilgili ise herhangi bir sonuç çıkması. Çanakkale Milletvekili Kemal Cengiz konuyla ilgili ‘‘Dünya mirası Kaz dağları, insanlığın saldırısına uğrayacak’’ diyerek yapılacak olan Kirazlı altın arama projesi ile ilgili görüşünü de belirtmişti. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.