1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Meteoroloji'den sağanak yağış ile kar uyarısı geldi!
Meteoroloji'den sağanak yağış ile kar uyarısı geldi!

Meteoroloji'den sağanak yağış ile kar uyarısı geldi!

Genellikle doğu ve güneydoğu, Trakya'da doğu ve kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Akdeniz kıyılarında kuvvetli ve zaman zaman kısa süreli fırtına (50-80 km/sa) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

A+A-

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yurt genelinde birçok ili ilgilendiren son dakika hava durumu ile sağanak ve kar yağışı uyarısı yapıldı. Aralık ortası itibari ile sıcaklıklar mevsim normallerinin altında seyrederken, 'Bugün hava nasıl olacak?' sorusunun cevabı gerek sabah saatlerinde dışarı çıkacaklar, gerekse akşam saatlerinde plan yapacak olan vatandaşlar tarafından yoğun bir şekilde araştırılıyor. Bugün için beklediği hava durumu ve sıcaklık değerlerini açıklayan MGM; İç Anadolu ve Doğu Anadolu'da görülebilecek olan kar yağışına dikkat çekerken; Ege, Akdeniz ve Marmara'yı sağanak yağış konusunda uyardı. Kırmızı kodlu uyarının verildiği Antalya hakkında da hava durumu bilgisi paylaşan kurum, yağışların şiddetli geçeceğini bildirdi. Öte yandan, İstanbul'da da yağmura dikkat çekildi. İşte, Meteoroloji'nin son dakika hava durumu ve kar yağışı uyarısı ile gün içerisinde beklenen sıcaklık değerleri...

İç ve Doğu Anadolu'da kar yağışı, Batı'da sağanak! Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden aralarında İstanbul, Antalya, İzmir ve Ankara'nın bulunduğu iller için yağış uyarısı verilirken; İç Anadolu ile Doğu Anadolu için de kar yağışı uyarısı yapıldı. Aralık ortasına yaklaştığımız şu günlerde, sıcaklıkların mevsim normallerinin altında seyretmesi; özellikle sabah ve akşam saatlerinde dışarıda olan vatandaşları olumsuz etkiliyor. Hâl böyle olunca da, 'Bugün hava durumu nasıl olacak?' sorusunun yanıtı, sabah saatlerinde dışarı çıkılmadan önce en çok yanıtı arananlar arasında öne çıkıyor. Gün içerisinde beklediği hava durumu ve sıcaklık değerlerini açıklayan MGM; Marmara, Ege, Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu için yağmur ve sağanak, İç kesimler ve Doğu anadolu'daki çeşitli iller içinse yer yer kar yağışı uyarısında bulundu.

İSTANBUL'A KAR NE ZAMAN YAĞACAK? 12 ARALIK

Haberimizin detaylarından, 12 Aralık 2019 Perşembe günü için Meteoroloji'nin son dakika hava durumu uyarısı hakkında bilgi edinebilir; sağanak ve kar yağışı görülecek illerin sıcaklık değerlerini öğrenebilirsiniz.Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Çorum, Gümüşhane ve Bayburt çevrelerinin yağmur ve sağanak, Akdeniz kıyılarının yer yer gök gürültülü sağanak, İç Anadolu'nun doğusu, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Bolu, Kastamonu, Kütahya, Afyonkarahisar'ın kuzeyi, Konya'nın güneyi ve Akdeniz'in iç kesimlerinin karla karışık yağmur ve yükseklerinin yer yer kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Adana, Mersin, Osmaniye, Kahramanmaraş, Hatay, Gaziantep, Kilis, Adıyaman, Isparta'nın güneyi ve Burdur'un doğusunda kuvvetli (21-50 kg/m2), Antalya çevrelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (51-100 kg/m2) olması bekleniyor. Bu sabah saatlerinde doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor, mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle doğu ve güneydoğu, Trakya'da doğu ve kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Akdeniz kıyılarında kuvvetli ve zaman zaman kısa süreli fırtına (50-80 km/sa) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Adana, Mersin, Osmaniye, Kahramanmaraş, Hatay, Gaziantep, Kilis, Adıyaman, Isparta'nın güneyi ve Burdur'un doğusunda kuvvetli (21-50 kg/m2), Antalya çevrelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (51-100 kg/m2) olması beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar, kıyı kesimlerde hortum oluşma riski gibi olumsuzluklara karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın Akdeniz kıyılarında doğu ve güneydoğu yönlerden kuvvetli ve zaman zaman kısa süreli fırtına (50-80 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yurt genelinde birçok ili ilgilendiren hava durumu ile sağanak ve kar yağışı uyarısı yapıldı. Aralık ortası itibari ile sıcaklıklar mevsim normallerinin altında seyrederken, 'Bugün hava nasıl olacak?' sorusunun cevabı gerek sabah saatlerinde dışarı çıkacaklar, gerekse akşam saatlerinde plan yapacak olan vatandaşlar tarafından yoğun bir şekilde araştırılıyor. Bugün için beklediği hava durumu ve sıcaklık değerlerini açıklayan MGM; İç Anadolu ve Doğu Anadolu'da görülebilecek olan kar yağışına dikkat çekerken; Ege, Akdeniz ve Marmara'yı sağanak yağış konusunda uyardı. Kırmızı kodlu uyarının verildiği Antalya hakkında da hava durumu bilgisi paylaşan kurum, yağışların şiddetli geçeceğini bildirdi 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.