1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. İsteğe Bağlı Sigorta Primi Ne Kadar?
İsteğe Bağlı Sigorta Primi Ne Kadar?

İsteğe Bağlı Sigorta Primi Ne Kadar?

İsteğe bağlı sigorta primi ne kadar? Sosyal Güvenlik Kurumu kapsamında, başka bir kuruluş tarafından sigorta primi ödenmeyen kişilerde uygulanıyor.

A+A-

Ödeme, birçok kişiyi isteğe bağlantı sigorta ile emekli etme fırsatı sunuyor. Bu durum en çok da ev hanımları için avantajlı hale geliyor. İsteğe bağlı sigorta primi ne kadar sorusunun yanıtına göre hareket ederek, siz de bu anlamda emeklilik sürecini başlatabilirsiniz.

İsteğe Bağlı Sigorta Şartları

Prim ödemeleri ne kadar yapılacak? Ne kadar prim ödemesinin olması gerekiyor gibi çok sayıda sorunuz olabilir. Bu soruların yanıtlanmasından sonra, özellikle ev hanımlarının ilgi gösterdiği bu alanda sosyal güvenlik kurumu kapsamında 4B yani BAĞ – KUR emeklisi olma imkanı var. Peki, şartları neler?

  • 18 yaşını doldurmuş olmak gerekiyor.
  • Sigortalı olarak çalışmıyor olmak gerekiyor.
  • Yarım sigortalı olarak da çalışmıyor olmak gerekiyor. (1 ayda 30 günden az çalışmak gibi)

Yukarıda verilen şartların sağlanması durumunda, direkt olarak isteğe bağlı sigortadan emekliliğin gerçekleşmesi adına prim ödemelerinin başlaması söz konusu olabilir. Bu sayede primler tamamlandığında, kişinin yaş durumu şartını da sağlamış olması durumunda emeklilik gerçekleşecektir.

İsteğe Bağlı Sigortada Prim Ödemesi Ne Kadar?

Sigorta işlemlerinin isteğe bağlı gerçekleşmesi durumunda aylık olarak ödemelerin ne kadardan yapılacağı merak edilir. Bununla ilgili detaylı açıklama yapılmıştır.

Ödemelerde minimum;

818. 56 TL

Ödemelerde Maksimum;

6.139.20 TL

Yukarıda verilen rakamlar kişinin isteğe bağlı sigorta primi tutarı nedir sorusunun net yanıtıdır. Direkt olarak ödemelerinizde sorunsuz şekilde primlerin belirlenmesi, bu tutarlar üzerinden ödemelerin gerçekleşmesi sağlanmalıdır. Değerlendirip, ödemelerinizi yapabilirsiniz. Sunulan bilgiler üzerinden anında siz de isteğe bağlı sigorta ödemesi ile avantajlı bir şekilde çalışmadan emekli olmanız mümkün.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.