1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Galatasaray Kar Açıkladı
Galatasaray Kar Açıkladı

Galatasaray Kar Açıkladı

2019-2020 futbol sezonuna istediği gibi başlayamayan Galatasaray mali açıdan ise son zamanların en rahat ve umut vadeden zamanlarını yaşıyor.

A+A-

Hem lig hem de Şampiyonlar ligine istediği başlangıcı yapamayan Galatasaray 2019-2020 sezonunu ilk çeyreğinde kar ettiğini açıkladı. Bu anlamda ülkemizde uzun dönemdir kar açıklayan tek spor kulübünün Galatasaray olduğu görülüyor. Galatasaray Spor Kulübünün resmi Twitter hesabından konu ile ilgili yapılan paylaşımda;  “Galatasaray Sportif A.Ş. 2019-2020 sezonu ilk çeyrek konsolide net dönem kârı 79.6 Milyon TL olmuştur” bilgisi paylaşıldı. Bu anlamda futbolda ekonomik anlamda daralma yaşandığı, eskisi gibi sponsor desteklerinin olmadığımız ligimizde böyle bir kar açıklamak Galatasaray adına son derece olumlu olarak görülüyor. Bu karın altında UEFA kuralları gereği sattığından fazla bonservis ödeyememe zorunluluğu, maaş bütçesine tavan getirilmesi ve 2 sezondur Şampiyonlar liginden tek pay lan takımın Galatasaray olmasının büyük oranda etkili olduğu belirtiliyor.

Bu Sene Karla Kapatılacak

Galatasaray kulübü eğer döviz fiyatlarında anormal bir yükseliş olmaz ise bu seneyi 100 milyon TL’lik bir rakamın üzerinde karla kapatacağı ifade ediliyor. Galatasaray kulübünü bu süreçte en çok endişelendiren konunun ise bu sene gösterilen kötü performanstan dolayı hem lig gelirlerinin gem de gelecek seneki Şampiyonlar ligine katılamama anlamında bu gelirden mahram kalma riski oluyor. Galatasaray’ın bu karının altında her yıl yaklaşık 40 milyon Euro’ya yaklaşan Şampiyonlar Ligi gelirin oldukça önemli bir yeri kapsıyor. Bu doğrultuda Galatasaray’ın en büyük güvencesi ise yine efsane teknik Direktör Fatih Terim olarak görülüyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.