1. HABERLER

  2. KELEBEK

  3. Ünlü Besteci Ömer Feyyaz Kaynak Hayatını Kaybetti!
Ünlü Besteci Ömer Feyyaz Kaynak Hayatını Kaybetti!

Ünlü Besteci Ömer Feyyaz Kaynak Hayatını Kaybetti!

Ünlü sanatçı Onur Akay, 'Yanık Ömer' şarkısı babası Sadettin Kaynak tarafından kendisine yazılan Ömer Feyyaz Kaynak'ın vefat ettiğini canlı yayında duyurdu.

A+A-

Türk sanat müziği sanatçısı Onur Akay, Radyo Alaturka'da Beyaz Koç'un programına bugün canlı telefon bağlantısı yaptı. Akay, 3 Aralık 2010 yılında kaybettiğimiz Yıldırım Gürses'in çok sayıda şarkısının söz yazarı Mustafa Sevilen'i ölüm yıldönümünde canlı yayında andı ve kendisi ile olan anılarını anlattı.

Duyurduğu ölüm ve hastalık haberleri nedeni ile magazin camiasında 'Felaket Tellalı' olarak ün yapan ses sanatçısı Onur Akay, canlı yayında bir ölüm haberi daha vererek herkesi şaşırttı. Akay, klasik Türk müziğinin en önemli bestecilerinden Sadettin Kaynak'ın oğlu Ömer Feyyaz Kaynak'ın bugün vefat ettiğini ve son yolculuğuna uğurlandığını açıkladı. Ünlü sanatçı ayrıca 'Yanık Ömer' şarkısının hikayesini de anlattı.

"YANIK ÖMER ŞARKISI KENDİSİNE YAZILDI"

Onur Akay şu ifadeleri kullandı: "Sadettin Kaynak'ın 1931 yılında dünyaya gelen oğlu Ömer Feyyaz Kaynak'ı bugün kaybettik. Cenazesi bugün öğlen Caddebostan Galippaşa Camii'nden son yolculuğuna uğurlandı. Safiye Ayla'nın meşhur ettiği 'Yanık Ömer' şarkısını babası Sadettin Kaynak kendisi için yazıp bestelemiştir. Ömer Feyyaz Kaynak'ın küçüklüğünde ayağının takılması nedeni ile boynu yanmıştır. Sadettin Kaynak ise akşam eve gelince oğlu Ömer'i 'Yanık Ömer' diye avuturken birden ilham gelmiş ve 'Yanık Ömer'i yazıp bestelemiş. Mekanı cennet olsun inşallah."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.