1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Bakan Selçuk Açıkladı: 650 TL Destek!
Bakan Selçuk Açıkladı: 650 TL Destek!

Bakan Selçuk Açıkladı: 650 TL Destek!

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Avrupa Birliği (AB) Delegasyonu ortak bir çalışma ile destek sağlayacağını açıkladı.

A+A-

0 – 60 aylık çocukların kreş, anaokulu ya da gündüz bakımevi gönderen, sigortalı çalışan 10 bin 250 kadına, her ay 650 Lira civarında destek sağlayacaktır. Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından yapılan açıklamaya göre, proje kapsamında destek sunulacak.

Kurumsal Çocuk Bakım Hizmeti Yoluyla Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi

Proje kapsamında sigortalı çalışan annelerin maddi anlamda desteklenmesi sağlanacak. Çalışan annelere 24 ay boyunca mali yardım yapılacak. Bununla alakalı Bakan’dan şu şekilde açıklama geldi.

"Projeden 0-60 aylık çocuklarını Bakanlığımız ya da Milli Eğitim Bakanlığına bağlı kreşe, anaokuluna veya gündüz bakımevine gönderen ve sigortalı işçi statüsünde çalışan anneler yararlanacak. Annelere her ay 650 lira civarında (100 avro) destek sağlanacak." Cümleleri ile açıkladı. Bakanlıktan çalışan annelere destek ile istihdamın da artması bekleniyor.

Maddi Destek Detayları

Bakan tarafından maddi desteğin detayları da açıklandı. "Bir anne 24 ay boyunca destek alabilecek. Ayrıca mali desteğe başvuran ilk 13 bin anneye tek seferlik 650 lira (100 avro) kırtasiye desteği de sağlanacak." Şeklinde maddi olarak yapılacak olan desteğin toplam 650 TL’ye denk gelecek olduğu da bildirildi. Bakanlık desteği ile annelerin çalışma hayatında yer alması hedefleniyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.