1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ

  3. Facebook Viewpoints Uygulamasının Hayata Geçirdi!
Facebook Viewpoints Uygulamasının Hayata Geçirdi!

Facebook Viewpoints Uygulamasının Hayata Geçirdi!

Facebook tarafından hayata geçirilen Facebook viewpoints uygulaması ile birlikte ankete katılan kullanıcılarına para kazandıracak.

A+A-

Son yıllarda adının karıştığı skandallarla büyük bir itibar kaybeden ve güven anlamında geride kalan Facebook hem imajını düzeltmek hem de ihtiyaç duyduğu verilere sahip olabilmek için Facebook viewpoints uygulamasını hayata geçirdi. Bu uygulama ile birlikte insanlar katıldıkları anket başına puan kazanabilecek. Bu puanlar 1000 olduğunda ise 5 dolar parayı kullanabilecekler. Bu uygulama kullanıcılara para karşılığında anket sunarken en doğru ve kaliteyi bilgiyi en hızlı şekilde toplamayı amaçlıyor.

Uygulama Henüz Türkiye’de Kullanıma Sunulmadı

Facebook viewpoints uygulaması ile elde ettiği bilgileri 33 parti firmalara satmayı amaçlıyor. Geçtiğimiz yıllarda Facebook kullanıcılarının izni olmadan onlarla ilgili bilgileri satmakla suçlanmış ve çok büyük oranda cezalar ödemek zorunda kalmıştı. Bu uygulama ile birlikte böyle bir sorunun olma ihtimalide ortadan kalkıyor. Facebook sahip olduğu kullanıcı sayısı ile dünyanın en geniş kapsamlı anketlerinin Düzenleme gücüne sahip olacak.

Dünya genelinde birçok şirketin şimdiden Facebook’un bu uygulamasına anket yaptırmak için sıraya girdikleri ifade ediliyor. Ülkemizde bu uygulama henüz aktif olmasa da 2019 sonuna kadar bu uygulamanın ülkemizde de kullanıma sunulması planlanıyor. Facebook kullanıcıları bu uygulamayı kullanmak için ekstra herhangi bir üyelik işlemi yapmaları gerekmiyor. Ayrıca bu programla Facebook, WhatsApp ve İnstagram’ın geliştirilmesinin de sağlanması amaçlanıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.