1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Bakan Albayrak’tan KYK Müjdesi
Bakan Albayrak’tan KYK Müjdesi

Bakan Albayrak’tan KYK Müjdesi

Ekonomi ve Maliye Bakanı Berat Albayrak KYK ile ilgi soruya üniversite öğrencilerinin kredi borçları ile ilgili bir çalışma yaptıklarını açıkladı.

A+A-

KYK borcu birçok kişinin uykularını kaçırıyor. Üniversite okurken devletten aldıkları KYK kredilerinin herhangi bir iş sahibi olmadığı için ödeyemeyen yüzbinlerce kişi bulunuyor. Bu borçlar zamanında ödenmediği için faizleri katlanarak artarken birçok defa KYK konusunun da devletin bir adım atması isteniyordu.

Yapılan bu açıklamalar ve atılan adımların sonunda meyvesin verdiği görülüyor. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Üniversite öğrencilerineKredi ve Yurtlar Kurumu'nun verdiği kredi borçlarıyla ilgili olarak, üniversite öğrencilerinin kredi borçları ile ilgili çalışmaların yapıldığını belirtmesinin büyük heyecan yarattığı görülüyor.

Faiz Affı ve Uzun Vadeli Taksitlendirme Yapılacak İddiaları

Ekonomi ve Maliye Bakanı Berat Albayrak KYK konusu ile ilgili daha ayrıntılı bir açıklama yapmazken kulislerde konuşulan iddialara göre KYK’ların faizlerinin silinerek anaparanın uzun vadeli taksitlere bölüneceği iddia ediliyor.

Bir başka iddiaya göre ise herhangi bir gelirim olmayan için KYK borcu silinecekken, geliri olanlar için ise belirli oranda faiz indirimi yapılacağı konuşuluyor. Hangi senaryo gerçekleşirse gerçekleşsin KYK mağdurları için rahat bir nefes alma anlamına geleceği belirtiliyor. Kulislerde çalışmanın 2020 yılı başında son bularak açıklanacağı ön görülüyor. Olası bir af ya da faiz indiriminde bir milyonu aşkın kişinin yararlanması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.