1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Küresel Fonlarda Beklenmeyen Rekor
Küresel Fonlarda Beklenmeyen Rekor

Küresel Fonlarda Beklenmeyen Rekor

Dünya genelinde yatırım fonlarında beklenmeyen rekor kırıldı. Altın miktarı geçtiğimiz ay 2 bin 808 tona ulaşarak tüm zamanların rekorunu kırdı.

A+A-

Yatırım fonlarında altın miktarı, eylülde 2 bin 808 tona ulaştı. Altın yatırımında rekor olarak gösterilen bu tutar, küresel fonları kapsıyor. Küresel ekonomide süregelen genişleyici para politikası ile ticaret savaşlarının oluşturduğu belirsizlikler ile en güvenli yatırım biçimi altına yatırımlar arttı.

Dünya Altın Konseyi Raporu

Dünya altın konseyi altın yatırımı ile ilgili raporu yayınladı. Dünya Altın Konseyi Raporu, eylülde küresel bazda altın fonlarına yaklaşık 3.9 milyar dolarlık para akışının gerçekleştiği gösterildi. Bu kapsamda fonların portföylerinde ki altın miktarı için son 4 ayda kesintisiz artarak yılbaşından bu yana altın yatırımı 513.4 yükseldi.

Altının Lideri: Kuzey Amerika

Rapora bakıldığında, Kuzey Amerika fonlarının ülkeler arasında lider olduğu gözüküyor. 62 ton ile eylül ayının altın alımında liderdir. Bu fonlar kapsamında yaklaşık olarak 3.1 milyar dolar seviyesinde para girişinin gerçekleşmiş olduğu da açıklanmıştır. Bu yılın 9 aylık döneminde küresel fonların elinde tuttuğu altın miktarı 368 ton artış gösterdi.

Küresel Belirsizliklerin Altın Fiyatlarına Etkisi

Küresel belirsizlikler pek çok kişiyi altın yatırımına itiyor. Peki, fiyatlar nasıl değişiyor? Tıpkı diğer hareketlilikler gibi altın piyasasının da hareketli olduğu görülüyor. Altın fiyatları kapsamında gün içinde değişimler görülmüş oluyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.