1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Türk Teknesi Moritanya Sularına Gömüldü!
Türk Teknesi Moritanya Sularına Gömüldü!

Türk Teknesi Moritanya Sularına Gömüldü!

Moritanya'ya giderek balıkçılık yapmaya başlayan Türk çalışanlar, sabah saatlerinde çıktıkları balık avında teknelerinin batması sonucunda az daha canlarından oluyordu.

A+A-

Afrika'nın batısında yer alan ve sadece 4,5 milyon nüfusa sahip Moritanya'da sabah saatlerinde balıkçı teknesi sulara gömüldü. Moritanya'da balıkçılığın aktif olarak sürdürüldüğü bir çok kesim tarafından biliniyor. Ülkede sadece yerli balıkçılar değil, farklı ülkelerden gelerek burada yaşamını sürdüren ve balıkçılık mesleğini icra eden çok sayıda insan bulunuyor. Bölgede Türk balıkçılar da mevcut. Bu sabah erken saatlerde balık avına çıkan ve ağ atmak üzere gemisi batan Türk, az daha canından oluyordu.

Sahil Güvenlik Ekibi Yetişti!

Sahilden 65 km uzaklıkta bulunan tekne bir anda alabora oldu. Olay hakkında çok fazla detay henüz servis edilmese de bazı bilgiler aktarılmaya başlandı. edinilen ilk bilgilerde teknenin nasıl battığı bilinmiyor. İlk akıllara gelen dev dalgalara mı kapıldı hissi ise doğruyu yansıtmıyor. Çünkü sabah saatlerinde Atlas Okyanusu'nda dalgalar yoktu. Deniz canlısı tarafından saldırıya uğramış olma ihtimali göz önünde bulundurulurken, teknede birden fazla kişinin olduğu aktarıldı.

Teknedeki tüm ekibin kurtarılması ise sevindirici oldu. Kurtarılan hayatlar gibi tekne de su altından çekilerek çıkarıldı. Moritanya'da da gündem olan balıkçı teknesinin batışı, uyarılara sebebiyet verdi. Mevsimsel değişiklik ve kötü hava koşullarına karşı tedbirli olunması gerektiği ve önlemler alınmadan balık avına çıkılmaması gerektiği söylendi. Ekibin yeniden balıkçılık yapması için ise yeni bir tekne edinmesi gerekecek gibi görünüyor. 

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.