1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. 500 Yeni Ucuz Satış Noktası Açılıyor!
500 Yeni Ucuz Satış Noktası Açılıyor!

500 Yeni Ucuz Satış Noktası Açılıyor!

Cumhurbaşkanı Recep Erdoğan’ın Ak Parti grup toplantısında gerçekleştirdiği açıklamada ülke genelinde Tarım Kredi Kooperatifi tarafından 500 yeni satış mağazası açılacağını açıkladı.

A+A-

Tarım Kredi Kooperatifi tarafından ülke genelinde açılacak 500 yeni satış mağaza ile birlikte fiyatlarda ucuzluk ve fiyat istikrarın daha iyi seviyelerde sağlanması amaçlanıyor. Bu marketlerde Tarım Kredi Kooperatifi direkt üreticiden aldığı ürünleri piyasa şartlarına göre çok daha uygun fiyatlarda satıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Tarım Kredi Kooperatifi tarafından açılacak bu yeni mağazalara büyük bir önem veriyor. 

Bu sayede kötü niyetli kişilerin fiyatlar üzerinde hakimiyet kurarak keyfi uygulamalarının da önüne geçilmesi planlanıyor. Ayrıca açılacak 500 yani mağazanın fiziksel ve ürün çeşitliliği anlamında halkın ihtiyaçlarının tam olarak tamamlayacak özellikte olduğu vurgulanıyor. 500 yeni satış mağazasının açılmasından sonra ilk hedef olarak bu sayının 1000’e çıkarılması hedefleniyor.

Fiyat İstikrarına Katkı Sağlayacak

Ekonomi uzmanları Tarım Kredi Kooperatifi tarafından açılacak 500 yeni satış mağazasının fiyat istikrarı anlamında olumlu bir adım olsa da sayının yetersiz olduğu belirtiliyor. Piyasada fiyat ve istikrar anlamında kuvvetli ve kalıcı bir etkinin olabilmesi için satış mağazası sayısının 2000’leri geçmesi gerektiği ifade ediliyor. Açılması planlanan 500 yeni satış mağazası ile birlikte ekonomik anlamda fiyat dengesinin daha kolay yakalanacağı belirtilirken birçok  marketin bu duruma şiddetle karşı çıktığı belirtiliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.