1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ

  3. Cep Telefonlarında Sim Kart Dönemi Sona Eriyor
Cep Telefonlarında Sim Kart Dönemi Sona Eriyor

Cep Telefonlarında Sim Kart Dönemi Sona Eriyor

Cep telefonlarının ilk çıktığı andan itibaren en temel özellikleri arasında yer alan operatör sim kartları yeni geliştirilen teknoloji ile önümüzdeki dönem tarih oluyor.

A+A-

Apple akıllı telefon teknolojisinde yaptığı yeniliklerle adından söz ettirmeye çalışıyor. Şirket son dönemde yıllık satışlarda dünya üçüncülüğüne kadar gerilese de hala dünyanın en karlı şirketi durumunda bulunuyor. Apple tarafından geliştirilen yeni teknolojinin orta vadede cep telefonlarında bir dönemin kapanarak yep yeni bir dönemin başlamasına neden olacak. Tüm dünyada büyük ilgi gören İPhone 11 serisi cep telefonlarının en dikkat çeken özelliği eSİM teknoloji oldu. Bu teknoloji ile birlikte cep telefonlarının en başından beri var olan Sim Kart uygulamasının sonsuza kadar tarih olacağı ifade ediliyor.

eSİM Teknolojisi Hakkında Bilmedikleriniz

eSİM teknolojisinin bildiğiniz fiziki sim kartlardan en temel farkı elinizle dokunabileceğiniz fiziki bir kartın olmayışı oluyor. Bu teknoloji akıllı cep telefonunuza entegre edilecek küçük bir cipten meydana geliyor. Bu özelliğini kullanılabilmesi için cep telefonu operatörlerinin bu özelliği destekleyecek teknolojik alt yapıya sahip olması gerekiyor.

Dünya genelinde birçok operatör bunun için hazırlıklarını sürdürürken şuan itibari ile ülkemizdeki operatörlerden bu konuda bir açıklama gelmediği görülüyor. Bu yeni teknoloji ile birlikte cep telefonu numarası değiştirmek ve yine sim kart üzerinden gerçekleştirilecek birçok uygulamanın çok daha kolay ve sorunsuz bir şekilde yapılabileceği ifade ediliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.