1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Tüketici Kredi Faizleri Gerilemeye Devam Ediyor!
Tüketici Kredi Faizleri Gerilemeye Devam Ediyor!

Tüketici Kredi Faizleri Gerilemeye Devam Ediyor!

Ekonomik anlamda görülen iyileşmelere paralel olarak bankaların kredi faiz oranlarını indirmeye devam ettikleri görülüyor.

A+A-

Bundan 8 ay önce yüzde 2 seviyelerini de aşan Tüketici kredi faiz oranları Merkez Bankasının ardı ardına gerçekleştirdiği faiz indirimleri sonrasında son 2 yılın en düşük seviyesi olan yüzde 0,99 seviyesine kadar indiği görüldü. Normalde Merkez Bankası tarafından gerçekleştirilen 1000 baz puanlık faiz indirimi özel bankalar tarafından temkinli bir şekilde yaklaşılmıştı. 

Hatta bir süre özel bankaların tüketici kredi faizleri 1,60 ile 1,40 seviyeleri arasında değişmişti. Bu doğrultuda bankaların ekonomik iyileşmeyi görmeleri, ekonomide atılan olumlu adımlar ve tek haneye inen enflasyon rakamları sonrasında özle bankalar son dönemde ardı ardına faiz indirimleri sunuyor. Normalde 2020 yılının başlarında görülmesi beklenen yüzde 1’in altında tüketici kredisi faiz oranları 2 ay önce gerçekleşti.

0,80 Tüketici Faiz Oranı Hayal Değil

Ülkemizdeki birçok yerel ve kamu bankası Tüketici faiz oranlarını yüzde 1,20 seviyesinin altına çekerken İNG Bank yaptığı tüketici kredisi kampanyası ile 0,99 faiz oranı ile tüketici kredisi imkanı sunuyor. Ekonomik verilerin böyle devam etmesi durumunda ise 2019 yılının sonları ya da 2020 yılının Ocak ayında 0,80 seviyelerine kadar inen tüketici kredisi faiz oranları görülebilir. Bankaların kredi faiz oranları indirmesi ile birlikte kredi ödeme oranlarının da diğer aylara göre odlukça arttığı bu durumunda bankaların daha cesur faiz indirimine gitmesine olanak sağladığı belirtiliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.