1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Kasım Ayı Tüketici Güven Endeksi Açıklandı!
Kasım Ayı Tüketici Güven Endeksi Açıklandı!

Kasım Ayı Tüketici Güven Endeksi Açıklandı!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan Kasım ayı tüketici güven endeksine göre bir önceki aya göre yüzde 5,2 artarak 59,9’a yükseldi.

A+A-

TÜİK ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından ortaklaşa bir şekilde gerçekleştirilen tüketici eğilim anketi verilerinin mevsimsel etkilerden arındırılmış bir şekilde ortaya konan tüketici güven endeksi, 2019 yılı Kasım ayında, 2019 yılı Ekim ayına göre yüzde 5,2 artış gösterdiği görülüyor. Ekim ayında 57 puan olarak hesaplanan tüketici güven endeksinin Kasım ayında 59,9'a yükseldiği görülüyor. 

Bu artış ekonomide yaşanan olumlu gelişmelerin halk nezdinde de karşılık bulduğunu gösterirken 2020 yılında güven endeks oranının 80 puana çıkarılması hedefleniyor. TÜİK tarafından açıklanan veriler içerisinde hanemaddi durum beklentisi endeksi ise Kasım döneminde Ekim ayı verilerine göre 6,1 puan artarak 79,3’a kadar yükseldiği görülüyor. Bu rakamların umut verici olması ile birlikte hala yeterli seviyeye ulaşmadığı ekonomi uzmanlarınca ifade ediliyor.

Genel Ekonomik DURUM Beklentisi Yükseldi

Genel ekonomik durum beklenti rakamlarının ise Kasım ayında yüzde 6,9’luk bir artış göstererek 73,4 seviyesinden 78,5 seviyesine çıktığı görülüyor. TÜİK tarafından açıklanan işsiz sayısı beklentisi endeksininEkim ayı verilerine göre yüzde 3,6 yükselerek Kasımda 58,8 olarak gerçekleşmesi açıklanan rakamlar içerisinde tek negatif olanı oldu. Vatandaşlarıntasarruf etme ihtimali endeksi rakamları daEkim ayına verilerine göre yüzde 0,5’lik bir artışla 23 seviyesine ulaştığı görülüyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.