1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Borsa Günü Düşüşle Kapattı!
Borsa Günü Düşüşle Kapattı!

Borsa Günü Düşüşle Kapattı!

Son dönemde ardı ardına yükselişlerle son yılların rekorlarını kıran Borsa İstanbul beklentilerin hepsinin satın alınması sonucu günü kayıpla tamamladı.

A+A-

BIST 100 endeksi pazartesi günü son 20 aydır kıramadığı rekor olan 106 bin direnç seviyesini geçmişti. Son bir aydır neredeyse her gün yükselişle tamamlayan Borsa İstanbul’da bugün yaşanan kar satışları ile birlikte 749 puanlık bir kayıpla günü 106 bin 785 puandan kapattığı görüldü. 

Ekonomi uzmanları 106 bin direnç seviyesinin aşılması ile birlikte BIST 100 endeksinin 115 bin seviyesine kadar yükseleceğini ön görmüştü. Fakat 107 bin seviyesinde oluşan kuvvetli direncin aşılamamasıyla birlikte Borsa İstanbul’un tekrara 106 bin seviyelerine geri geldiği görülüyor. Burada BIST 100 endeksinin bu seviyeleri koruması halinde önümüzdeki hafta tekrara 107 bin direnç noktasını kırmayı hedefleyebileceği görülüyor.

Düzetilmenin Devamı Gelebilir

BIST 100 endeksinin 106 seviyelerinde tutunamaması halinde ise tekrardan 103 seviyelerine kadar bir düzeltme yaşayabileceği belirtiliyor. Son 1 aydır yüzde 20’nin üzerinde bir kazanç sağlayan banka hisselerinin yatay seyri ile birlikte Borsa İstanbul’da yeni bir siyasi ya da ekonomik bir gelişmemenin yaşanmaması halinde bir süre yatay bir seyir yaşanabileceği ifade ediliyor.

Bu anlamda 2019 Kasım ayı enflasyon verileri Borsa önündeki en önemli ekonomik veri olarak ön plana çıkıyor. Ekonomi uzmanları Borsa İstanbul’un hisse bazında hala çok ucuz olduğunu ve 2020 yılında önemli bir yükseliş trendine girebileceği ifade ediliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.