1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Konut Satışları Yüzde 542 Arttı!
Konut Satışları Yüzde 542 Arttı!

Konut Satışları Yüzde 542 Arttı!

Merkez Bankasının faiz indirimine kamu ve özel bankalarında ayak uydurması ile birlikte son 3 ayda ipotekli konut satışlarında yüzde 542 artış yaşandı.

A+A-

Çok değil daha bundan aylar önce konut sektörü oldukça zor anlar yaşıyordu. Konut kredisi faizlerinin oldukça yüksek olması ve insanların ekonomik anlamda önlerini görememesi ile birlikte konut sektöründe satışlar durma noktasına gelmişti. Birçok inşaat firması kredi borçlarını ödeyemez haline gelirken Türkiye’de yüzbinlerce konut stoku oluşmuştu.

Merkez Bankasının yaklaşık 1000 baz puan faiz indirimi, ekonomide yaşanan olumlu gelişmeler, küresel risklerin azalması ve özel bankaların ülke ekonomisine olan inançlarının artması ile son 3 ayda konut sektöründe satış rekorunun kırıldığı görülüyor. Bu anlamda kırılan rekor seviyesinin konut kredisi faizlerinin daha da aşağı çekilmesi ile birlikte daha da artabileceği ifade ediliyor.

3 Ayda 142 İpotekli Konut Satışı

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre Türkiye genelinde faiz indirimlerinin başladığı tarihten itibaren son 3 ay içerisinde 142 bin 370 adet ipotekli ev satışının gerçekleştiği ifade ediliyor. Bu rakamların yüzde 542’lik bir artışı ifade ettiği belirtilirken 2020 yılında beklenen 0,90 altınındaki konut kredisi faiz oranları ile birlikte rekoru daha da yukarı çıkması bekleniyor.

2020 yılında konut satışlarında ki artış ile birlikte konut stok oranının oldukça aşağılar inmesi hedefleniyor. Uzmanlar konut fiyatları dikekte alındığında şu anın konut alımı için en uygun zaman dilimi olduğunu ifade ediyorlar.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.