1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. İşsizlik Oranı İle İlgili Tartışmalar Büyüyor!
İşsizlik Oranı İle İlgili Tartışmalar Büyüyor!

İşsizlik Oranı İle İlgili Tartışmalar Büyüyor!

Son açıklanan işsizlik rakamlarının yüzde 14,2 seviyesine kadar çıkması ile birlikte muhalefet ile iktidar arasında işsizlik oranı tartışmaları yaşanıyor.

A+A-

Ülkemizde son dönemde faizlerin düşmesi, ekonomik iyileşmelerin her alanda görülmesi ve cari fazlanın verilmesine rağmen işsizlik rakamlarının sürekli artması muhalefet ile iktidar arasında tartışmalara neden olduğu görülüyor. Muhalefet işsizlik rakamlarının sürekli arttığını hatta gerçek işsizlik oranının yüzde 20 seviyelerini aştığını ifade ediyor. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise bugün yaptığı açıklamada artan işsizlik rakamlarında insanların iş gücüne katılımlarının oldukça artmasının büyük oranda etkilediğini ifade ettiği görülüyor. Yüzde 14,2 seviyelerine kadar yükselen işsizliğinde genç nüfus üzerinde yüzde 25 seviyesini de geçmesi şuan itibari ile ülke ekonomisindeki en önemli sorun olarak ortaya çıkıyor.

2020 Yılında Hedef Tek Haneli İşsizlik

Ekonomide yaşanan iyimser gelişmelerin etkilerinin işsizlik oranlarında da göstereceğine inana hükümet 2019 yılı Ekim ayı işsizlik verileri ile birlikte işsizlik rakamlarının azalacağını ve 2020 yılında yaşanacak olumlu gelişmeler ile birlikte tek haneli işsizlik rakamlarına 2020 yılının ikinci çeyreğinde ulaşılması hedefleniyor.

Ekonomi yönetimi cephesinde ise oldukça kritik seviyelere ulaşan genç işsizlik seviyelerinin aşağı çekilmesi için gelecek dönemde bazı önlemlerin alınması planlanıyor. Birçok ekonomi uzmanı ekonomik anlamda iyiye gidişin önündeki en önemli psikolojik engel olarak artan işsizlik seviyesini görüyorlar. Bu seviyenin de aşağı çekilmesi ile sağlıklı bir ekonomik gelişmenin yaşanabileceği ifade ediliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.