1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Dolandırıcılar Aynı Yöntemle Dolandırmaya Devam Ediyor
Dolandırıcılar Aynı Yöntemle Dolandırmaya Devam Ediyor

Dolandırıcılar Aynı Yöntemle Dolandırmaya Devam Ediyor

Kırşehir ve Çorum’da yaşayan iki kişiyi kendini telefonda savcı olarak tanıtan ve 2 kişinin 30 bin liralık ziynet eşyasını dolandıran A.T. çıkarıldığı mahkemede tutuklandı.

A+A-

Televizyonlarda defalarca uyarılmasına rağmen telefon ile dolandırıcılıkların ardı arkası kesilmiyor. Tüm yapılan uyarılara rağmen dolandırıcılar telefonda kendini polis ya da savcı olarak tanıtarak birçok kişiyi dolandırdı.

Kırşehir’de geçen eylül ayında meydana gelen dolandırıcılık olayında telefon ile G.T.’yi arayıp, kendisini ‘savcı’ olarak tanıtan dolandırıcı şüphelisi şahıs, telefon dolandırıcılarının sıklıkla söyledikleri yalanı söyleyerek banka hesaplarının terör örgütü PKK ve FETÖ üyeleri tarafından ele geçirildiğini belirttiler.Bu yolla G.T.’nin20 bin lira parası dolandırıldı. Kırşehir İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri, şüpheliyi yakalamak amacıyla geniş kapsamlı bir soruşturma başlatmıştı.

Güvenlik Kamerası Görüntüleri Ele Verdi

Dolandırıcıların bulunması amacıyla bölgedeki tüm güvenlik kamerası görüntülerini inceleyen polis ekipleri, dolandırıcılık olayının A.T. tarafından yapıldığını tespit ettiler. Gerçekleştirilen araştırmada A.T.’nin, Çorum yaşayan E.Ö.’yü aynı yöntemle 10 bin lira değerinde ziynet eşyasını dolandırdığı saptanıyor. Kırıkkale’de bulunduğu tespit edilen A.T., polisin gerçekleştirdiği operasyon ile yakalanarak gözaltına alındığı bilgisi paylaşıldı.

Dolandırıcılık olayının gerçekleştirildiği Kırşehir’e getirilen A.T.’ninüzerindeki aramada, Çorum’da dolandırdığı kadına ait altınlar ele geçiriliyor. Emniyet Müdürlüğü’ndeki sorgu ve resmi işlemlerin ardından Kırşehir  adliyesine sevk edilen A.T.,BURADA mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildiği bilgisi paylaşıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.